Hem / Hälsa / WeBike – lösningen på inaktivitetsproblemet?
WeBike – lösningen på inaktivitetsproblemet?

WeBike – lösningen på inaktivitetsproblemet?

En hybrid mellan en cykel och ett skrivbord är inte någonting nytt. Men belgiska WeWatt har lagt mer krut på designen än sina föregångare, till den grad att det faktiskt kan tänkas att någon vill köpa produkten. Förutsatt att prislappen på $13,000 inte är något hinder.

När du trampar på pedalerna omvandlar WeBike energin som genereras till elektricitet. En LED-display vid varje skrivbordsplats visar hur mycket energi som genereras och hur mycket energi som finns tillgängligt för uppladdning av elektronik. Enligt We-Watt kan systemet generera cirka 30Watt per plats. Skrivbordet är byggt av aluminium och stål och utsmyckat med cederträ, läder och laminat.

”30 minutes WeBike a day, keeps the doctor away” står det på WeWatts webbsajt. Jag tror att produkter som dessa kommer att leda vägen när det kommer till att hitta lösningar till de stora hälsoproblem som inaktivitet för med sig (och om de på köpet kan spara in några hundralappar på elräkningen är ju inte dumt), men att 30 minuter per dag skulle räcka? Bah!

Vad säger du? Kommer vi att se fler produkter liknande WeBike framöver?

Källa: Gizmodo.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan