Hem / Träning / Vill du bygga muskler? Konditionsträna!
Vill du bygga muskler? Konditionsträna!

Vill du bygga muskler? Konditionsträna!

Många är oroliga för att konditionsträning ska hämma deras muskeltillväxt. Men det är snarare tvärt om. En studie från Kanada visar att konditionsträning kan hjälpa dig att bygga muskler.

Forskare vid University of Calgary lät testpersonerna genomföra ett träningsprogram med konditionsträning på 60-70% av maxpuls under 30 minuter, tre gånger i veckan. Konditionsträningen minskar nivåerna av myostatin – ett protein som hämmar muskeltillväxt. Studien visar att nivåerna av myostatin sänkes med 20% under de sex veckorna med konditionsträning. Lägre nivåer av myostatin leder dessutom till bättre insulinkänslighet. Vad väntar du på? Upp på löpbandet nu!

Källa: Musle & Fitness Hers

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan