Hem / Träning / Var femte svensk löptränar varje vecka
Var femte svensk löptränar varje vecka

Var femte svensk löptränar varje vecka

Löplabbet har för femte året i rad undersökt svenskarnas löpvanor. De stora klassiska loppen har slagit deltagarrekord flera år i rad. Det stora intresset för löpning verkar hålla i sig och det främsta anledningen till att så många väljer träningsformen verkar vara enkelheten i att ”bara gå ut och springa”.

På uppdrag av Löplabbet har undersökningsföretaget Novus tagit fram Löparbarometern 2012. Resultatet visar att var femte person uppger att de löptränar minst en gång i veckan. Den yngre generationen är mest energiska, i åldrarna 18-29 år svarar tre av tio personer att de löptränar minst en gång per vecka. Åtta av tio anger att det viktigaste skälet till att de springer är ”för att må bra”.

Att löpträna tillsammans med en vän är inte så vanligt, nästan tre fjärdedelar uppger att de föredrar att springa ensamma. Få löpare är intresserade av att dela med sig av sin träning via sociala medier som till exempel Facebook, även om en procent uppger att de gör det för att ge andra dåliga samveten.

Läs mer om Löparbarometern 2012 på Mynewsdesk »

Källa:
Mynewsdesk.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan