Hem / Träning / Träningstrender 2012
Träningstrender 2012

Träningstrender 2012

Några veckor in i det nya året får man fortfarande armbåga sig fram i gymmet och ställa alarm när platser till passen släpps. Men vilka blir de stora träningstrenderna 2012?

I en undersökning från American College of Sports Medicine har 2 500 personer i träningsbranchen fått lista vilka 20 träningstrender de tror kommer att vara hetast under året. De tio som ligger i topp är som följer:

1. Välutbildade och erfarna träningsinstruktörer
2. Styrketräning
3. Särskilda träningsprogram för äldre
4. Träning för viktminskning
5. Särskilda träningsprogram som förhindrar fetma hos barn
6. Personlig träning
7. Core-träning
8. Personlig träning i små grupper
9. Zumba
10. Funktionell träning

Jag tycker att förstaplatsen är lite märklig. Min gissning är att styrketräning för tjejer kommer att bli mer populärt (strong is the new skinny), och även styrketräning för äldre och barn. Jag tror också att fler kommer lägga sina slantar på att anlita en personlig tränare, även personlig träning i grupp är helt klart på uppgång. Flera gymkedjor lanserade under 2011 detta koncept, bland annat har Sats Small Group Traning. Jag tror dessutom att det kommer att krylla av folk i löparspåren i vår och att fler svenskar än någonsin förr kommer att anmäla sig till olika lopp. Men zumba på topp tio? Nja.

Vilka träningstrender tror du blir störst 2012?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Jag håller med, kul att styrketränningen är med på årets trend, men det är ju för att det fungerar!

  2. Intressant att läsa! Vissa trender från USA kommer säkert influera det svenska träningslivet- men jag hoppas mer på att svenskarna själva försöker skapa lite trender. Det finns en stark tradition av att uppfinna nytt och överhuvudtaget ett starkt entreprenörskap i Sverige.
    Här hemma i Svea ligger det funktionella fokuset betydligt högre än på den givna listan. Och jag håller med.. zumba borde inte varit med- inte som trend iaf!

    Här hittar du min spaning- lite mer allmängiltigt skriven!

    http://gardmark.se/2012/01/trendspaning-2012/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan