Hem / Träning / Träna utomhus i sommar
Träna utomhus i sommar

Träna utomhus i sommar

Har du ingen lust att tillbringa sommaren inne på ett svettigt gym? Att träna utomhus gör oss mer positiva, energifyllda och avslappnade enligt forskarna. Lämna gymmet istället och testa någon av följande 15 utomhusaktiviteter.

En undersökning från universitetet i Peninsula, USA och Europeiska Centret för Miljö och Hälsa visar att vi får ut mer av att träna utomhus än inomhus (vädret behöver inte vara strålande). Forskarnas slutsats var att vår känsla av mental tillfredsställelse blir starkare om vi tränar utomhus i frisk luft och solljus istället för inomhus.

15 tips på utomhusträning

1. Tennis
2. Volleyboll
3. Simning
4. Löpning
5. Promenader
6. Styrketräning med kroppsvikt eller redskap (t ex hantlar, equaliser, TRX, kettlebells)
7. Vandring
8. Cykling
9. Inlines
10. Stavgång
11. Military Training
12. Fotboll
13. Kanot eller kajak
14. Klättring
15. Basket

Har du något du vill lägga till på listan?

Källa: Aktiv Träning

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Tack för tipsen!
    Har du några tips på hur man kan använda sig av tex. lekparken etc för styrketräning eller annan utmaning? =)

    • Johanna Båth

      I lekparken skulle jag använda klätterställningen för att göra till exempel chins och rodd, sen kan du ju alltid slänga in lite klassiska burpees och armhävningar, ta något tungt och hålla i famnen när du gör benböj och utfallssteg, lite plankan och crunches så har du ett helkroppspass. Det kommer minst ett fotat eller filmat pass med utomhusträning innan sommaren här på bloggen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan