Hem / Träning / Träna med en kortlek
Träna med en kortlek

Träna med en kortlek

Jag skulle vilja tipsa er om ett roligt träningspass som vi körde på Peaklife idag och som jag även har sett att Bob Harper har kört med deltagarna i Biggest Loser, det är ett slags intervallpass där en kortlek bestämmer övning och antal repetitioner. Det är jätteroligt och samtidigt som du får en riktig genomkörare. Passet körs med fördel tillsammans med en eller flera andra personer!

Vilka slags övningar som du väljer att ha med i passet beror lite på vilken nivå deltagarna är på och vilka redskap ni har tillgång till. Idag körde vi till exempel ett pass med kettlebell swings, hang clean and press, burpees och sprinter med sandsäck. Fick man en joker körde man Snake Rope. Det går också bra att köra helt utan redskap (sit-ups, armhävningar, jump squats och liknande). Men tänk gärna på att få en bra balans mellan övningarna så att hela kroppen involveras.

Passet går till så här
Du drar ett kort, varje färg är tilldelad en övning och numret på kortet bestämmer antal repetitioner (alla klädda kort är 10). Om du till exempel drar ruter 10 (och ni har bestämt att ruter är burpees) så gör alla tio burpees. Bestäm gärna en ”mördarövning” för jokrarna.

Så här gör man
1. Välj ut fyra övningar och tilldela de olika färgerna (skriv gärna ner dessa stort på ett papper så att alla kan se vilken övning som hör till vilken färg).
2. Ta fram en kortlek (har du inte någon så finns det såklart en app) och blanda den.
3. Kör fem kort i taget, ta sedan en paus på 30 sekunder till en minut.
4. Fortsätt tills kortleken är slut.

Vad väntar du på? Ring ett par kompisar och boka in ett roligt pass nu i helgen. Berätta gärna vad du tyckte efteråt!

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan