Hem / Träning / Tjejmilen 2012
Tjejmilen 2012

Tjejmilen 2012

I år avgörs Tjejmilen lördagen den 1 september. Tjejmilen är landets största idrottsevenemang för kvinnor med plats för 31 000 personer, det är redan snart 10 000 anmälda så det är hög tid att anmäla dig om du vill ha en plats.

Det är 28:e året i rad som Tjejmilen går av stapeln 1 september 2012. Banan är 10 km och går runt Djurgården i Stockholm, du springer bland annat förbi Blockhusudden, Rosendals Slott och Nordiska Museet. Tjejmilen har 15 startgrupper, den första startar klockan 13:00. Du kan välja mellan att starta i Tidtagning där din tid noteras eller Fun Run utan tidtagning. Förra året valde 58% av de anmälda Tidtagning och 42% Fun Run. Du kan även välja att tävla i en kvartett tillsammans med tre andra personer, ni tävlar då om 100 stycken lagpriser, bland annat en resa till New York.

Anmälningsavgiften till Tjejmilen är 295 kr för Fun Run och 355 kr i Tidtagning. Läs inbjudan på Tjejmilens webbsajt »

Tjejmilen samarbetar med Marathon.se där du från och med 16 april fram till 1 september kan följa olika träningsprogram för att vara i toppform till loppet, det finns både en gratisversion och ett program som kallas Förstaklassig träningsservice som kostar 310 kr där du bland annat får tillgång till instruktionsvideos och logga din träning i en träningsdagbok. Läs mer på Marathon.se »

Jag har aldrig tidigare sprungit ett lopp men i år tänkte jag faktiskt genomföra Tjejmilen. Det känns som en lagom distans och en rolig grej att göra tillsammans med några vänner (och cirka 31 000 andra träningsgalna personer). Men framför allt kan det hjälpa mig att hålla motivationen uppe under sommaren när det tar emot att ge sig ut i löpspåret.

Så fort våren är här på allvar kommer jag att börja min löpträning, du kommer då kunna följa min träning genom Runkeeper. Ses vi i september?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan