Hem / Träning / Tips för träning med pollenallergi
Tips för träning med pollenallergi

Tips för träning med pollenallergi

Ungefär 20-25 procent av Sveriges befolkning lider av pollenallergi. Det har pratats om en tuff pollensäsong i år men som tur är verkar rapporterna vara överdrivna, tvärt om så verkar den bli mildare än förra året. För den som är allergisk så påverkas träningen i varierande grad. Här kommer några tips om vad du kan tänka på om du vill träna utomhus under pollensäsongen.

1. Kolla pollenrapporter. Börja medicinera cirka en vecka innan det bryter ut. En bra att för att hålla koll på den aktuella prognosen är sajten och appen Pollenkollen från Apoteket.
2. Träna efter det har regnat eller under tidiga mornar. Då är pollenhalterna som lägst.
3. Undvik att träna när det blåser mycket ute. Då flyger pollenet omkring i luften.
4. Duscha direkt efter träningen. Pollenallergin blir oftast som värst cirka en timme efter du har kommit i kontakt med pollenet. Duscha därför gärna så snabbt som möjligt efter träningen och sätt på dig rena kläder.
5. Använd solglasögon eller en pollenmask. Om du har svåra problem men inte kan avhålla dig från löprundan kan det vara idé att skaffa en pollenmask. Du ser ut som Hannibal Lecter när du har den på dig, men du mår förhoppningsvis lite bättre. Sportsolglasögon som smiter åt kring huvudet kan också hjälpa mot irriterade ögon.

Har du några fler tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Läs mer om träning med pollenallergi:
SvD.se – Löpträna med pollenallergi
Marathon.se – Så klarar löparen pollen
iForm.se – Lev aktivt – med pollenallergi

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan