Hem / Träning / Stockholm Challenge 28-29 juni 2014
Stockholm Challenge 28-29 juni 2014

Stockholm Challenge 28-29 juni 2014

På söndag tänkte jag testa trailrunning för första gången. Trailrunning kan enkelt beskrivas som löpningens svar på skidåkningens offpiståkning och är en träningsform som växer snabbt nu. Jag kommer att delta i Stockholm Trail som är en del av Stockholm Challenge.

Trailrunning innebär att man springer på stigar, skogsvägar och ospårad, ofta kuperad terräng. När jag sprang Tough Viking i Slottsskogen i Göteborg i våras tyckte jag att det var störtkul att springa genom skog och upp för backar, det är just variationen i löpningen som lockar mig. På söndag ska jag alltså delta i Stockholm Trail, jag har valt fem kilometer som är den kortaste distansen. Banan är i Nackareservaten med start och mål vid Globen City. Banorna beskrivs som relativt starkt kuperad där man i min klass bestiger Hammarbybacken en gång. Det finns också klasser med 10 och 21 kilometer.

Förutom Trail består Stockholm Challenge av Rollerski som är ett rullskridskolopp med distanserna 42 respektive 16 kilometer och Ride som är ett motionslopp på landscykel på 130 kilometer. ”Den som vill ha en riktig utmaning deltar alltså i alla tre loppen under denna helg och gör då en Stockholm Challenge”, säger Göran Hellgren som är tävlingsledare. Men du kan också välja att till exempel bara springa fem kilometer terränglopp, på så vis kan alla hitta en lagom nivå.

Stockholm Trail är även i år en av deltävlingarna i terrängloppsserien Salomon Trail Tour och Stockholm Rollerski är första deltävling i den svenska rullskidcupen för elitåkare; Ski Team Sweden Roll Cup, och dessutom seedningsgrundande för Vasaloppet. Stockholm Challenge arrangeras av orienteringsklubbarna OK Södertörn och OK Ravinen, samt av cykelklubben Cykloteket Racing Team.

Wish me luck. Det kommer självklart ett inlägg efter tävlingen så får vi se om jag blivit biten av trailrunning eller ej.

Läs mer om Stockholm Challenge på webbsidan »
Gilla Stockholm Challenge på Facebook »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan