Hem / Träning / Spartan Mixutbildning
Spartan Mixutbildning

Spartan Mixutbildning

Förra helgen gick jag en utbildning i Mixed Implementet Training hos Spartan, utbildningen fokuserar på hur du ska nå dina mål – motivet styr din träning. Här kommer mina tankar kring utbildningen.

Utbildningen varade under en dag på Dennis Beckers PT Gym i Östermalm i Stockholm. Utbildningen var väldigt praktiskt inriktad så det var inga långa stunder vi satt still utan det var ”learning by doing” som gällde. Spartans mixutbildning riktar sig både till personliga tränare och instruktörer, så väl som människor som vill skapa variation i sin träning på gymmet eller hemma.

Här laddar jag och Pernille inför armhävningar med gummiband.

Dagen var uppdelad i fyra delar; Exercise Movement System som behandlade hur du skapar balans mellan överkropp, underkropp, rotationer, samt drag- och pressövningar, Strength där vi pratade antal repetitioner och varv i programmen, Conditioning som handlade om att bygga program för kondition och uthållighet och sist Sports Specific Challenge Based Training Protocol där vi testade att lägga in olika tävlingsmoment i programmen för att öka sammanhållning och motivation i grupper.

40 kg sandsäck.

Nog för att bearcrawl i sig är vidrigt, testa för all del göra det baklänges.

I alla delar av utbildningen fick vi tillsammans sätta ihop program, testa att träna dem och sedan utvärdera. För mig tycker jag att del ett och fyra gav mest, jag fick många bra verktyg att använda när jag vill bygga program både till mig själv och när jag instruerar.  Jag skulle inte rekommendera någon som aldrig svingat en kettlebell att gå utbildningen, det var lite fokus på tekniken i övningarna. Jag är nöjd med utbildningen, jag kände mig väldigt inspirerad när jag gick (läs stapplade) därifrån på lördag eftermiddag och träningsvärken som höll i sig i ett par dagar var inte nådig. Spartans träningsfilosofi tilltalar mig, jag kommer alldeles säkert att gå fler utbildningar för dem i framtiden.

Läs mer om Spartans Mixutbildning här »

Bilder: Lånade från Spartans Facebooksida

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Kul att läsa om vår lördag igen! Hoppas att vi igen, kanske i Motala till våren? Jag ska gå på Band och Bulgarian. Nu har jag också guldtajts 🙂 Du var ju så snygg i dina!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan