Hem / Träning / Smarta gymprylar
Smarta gymprylar

Smarta gymprylar

Du behöver egentligen inte någonting annat än ett gymkort och träningskläder för att träna på ett gym, men det finns många prylar som kan både underlätta besöket och göra det roligare.

Mobilarmband. Om du lyssnar på musik i din mobiltelefon när du tränar är det viktigt att ha ett bra mobilarmband som sitter på plats och är slittåligt. Detta kommer från Belkin.
Träningsdagbok. Jag tror stenhårt på det här med att skriva ner sin träning, framför allt för att du enkelt ska kunna följa dina framsteg. Fitnessgurus träningsdagbok är laminerad så att den tål vatten och i den kan du skriva detaljerad information om dina pass. Finns även i rosa och kostar 149 kr.
Bag on Bottle. Smart liten väska som kan fästas på vattenflaskan när du tränar. Stor nog att rymma en mobiltelefon, nyckel till skåpet och kort. Säljs hos Designtorget för 95 kr.
BLAX Hårsnoddar. Att ofta ha håret uppsatt i en tofs sliter på hårstråna, BLAX hårsnoddar består endast av ett plastmaterial som är skonsamt för håret och de håller elasticiteten i en oändlighet. En förpackning innehåller åtta snoddar, finns i svart, rosa, genomskinligt och brunt och kostar 75 kr hos Eleven.
Mina favorithörlurar PowerBeats by Dr. Dre är anpassade för träning genom att sitta ordentligt och vara svett- och regntåliga. Kostar ca 1 190 kr.
Hänglås. För mig kan nyckeln till skåpet vara ett irritationsmoment  då jag inte har någon Bag on Bottle och då vissa av mina träningsbyxor saknar fickor. Investera i ett bra kodlås och håll reda på det. Hänglåset ovan kommer från Abus och finns i ett gäng roliga färger. Kostar 111 kr hos If Säkerhetsbutik.
STNKY Bag är en smart förvaringspåse för svettiga träningskläder, dels skyddar den dina andra prylar från fukt och dålig lukt, sedan kan du enkelt förvandla den till en tvättpåse genom att dra upp dragkedjan i botten. Kostar 295 kr hos STNKY Bag.
Skivstångsskydd/skivstångskudde, ett av mina absolut bästa köp under förra året (och eventuellt genom tiderna). Nog för att det brukar finnas skivstångskuddar på gymmen men den här håller en betydligt högre kvalité (och är mycket tjockare), blir inte utsliten på år om det bara är du som använder den och bäst av allt – det är bara ditt eget svett på den. Helt nödvändig om du vill syssla med övningar som Glute Bridge och Hip Thrust (och såklart oumbärlig vid knäböj). Jag köpte min från Amazon för motsvarande 120 kr exklusive frakt (fri frakt till Sverige när du handlar över £25).

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

4 Kommentarer

  1. Har bara en systemetpåse till träningskläder istället för den där för dryga 300kr och byter bara om det blir hål i den!

    En träningsbok kan vara bra att ha verkligen, men kan vara jobbig att skriva i 😛

    • Håller med om att en plastpåse fungerar fint. Jag använder själv en digital träningsdagbok – Fitocracy, det finns en mobilapp så det är enkelt att logga träningen och du får poäng och kan ”levla” upp beroende på hur du lyfter i förhållande till din kroppsvikt. Väldigt motiverande!

  2. Okej! Fitocracy borde jag prova då. Provat alla sidor jag kan hitta (och appar), men ingen är ens nära på att hålla måttet för mig. Ska prova denna! 🙂

    • Nej, den svenska marknaden för appar och internettjänster är usel. Det är lite segt i början med att hitta alla övningar men om man skapar rutiner så går det rätt smidigt. Det är en riktig motivationshöjare att få en ”badge” och att hoppa på olika utmaningar. Alla props (motsvarande likes på Facebook) och uppmuntrande kommentarer gör det riktigt roligt. Man kan dessutom få inspiration till övningar och upplägg genom att följa personer. Lycka till! Följ gärna mig: http://ftcy.me/WPj7UM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan