Hem / Hälsa / Simma Sverige
Simma Sverige

Simma Sverige

I måndags deltog jag i #Swimupsthlm som var ett träningsevent anordnat av Svenska Simförbundet i samarbete med Coca-Cola för att lyfta fram Simma Sverige som är ett initiativ med mål att få fler att upptäcka simning som motionsform och öka simkunnigheten.

Under eventet fick vi köra ett träningspass och öva crawlteknik med landslagssimmarna Michelle Coleman och Simon Sjödin, det var störtkul och man såg riktigt proffsig ut när man var fullkittad med utrustning från HEAD Swimming (hur det såg ut när jag låg och sprattlade i vattnet och försökte crawla är en annan femma). Vi fick även veta mer om Simma Sverige. Det övergripande målet med initiativet är att fler ska upptäcka simning som motionsform och att simkunnigheten ska öka. Det mer specifika målet för 2014 är att 25 000 personer ska komma i rörelse tack vare initiativet. Simma Sverige är ett stort och långsiktigt program. År 2020 är målet att vi i Sverige ska ha engagerat och inspirerat över 120 000 svenskar till en aktivare livsstil.

Utmaningen och temat för 2014 är ”Simma Sveriges Kustlinje”. En utmaning där målet är att få folk att bidra till att tillsammans simma hela längden av Sveriges kust. På Simma Sverige’s webbsajt kan du hitta platser att simma på, bjuda in till så kallade swimups (fungerar på samma sätt som löpargrupper), registrera sina simmade metrar och få mängder av tips och träningsprogram. Jag tycker att det här initiativet är suveränt. Men jag tycker att det är trist att Svenska Simförbundet inte har hittat någon lämpligare samarbetspartner än Coca-Cola.

Läs mer om Simma Sverige »

 

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan