Hem / Träning / ShapeRace – tävla mot dina vänner
ShapeRace – tävla mot dina vänner

ShapeRace – tävla mot dina vänner

Gratisappen ShapeRace lanserades i början av året och seglade snabbt upp som etta i kategorin ”Hälsa & motion” i AppStore, snart kommer den även till Android. Appen gör det möjligt att utmana sina vänner, kollegor och släktingar att komma i form. Starta en tävling och bjud in deltagare – den som varit flitigast på att träna under utsatt tid tar hem vinsten.

Appen fungerar så att du startar en tävling och bjuder in motståndare, ni loggar sedan eran träning med hjälp av Runkeeper eller ShapeRace egen app som låter dig checka in på gymmet (du måste även ta en bild som bevisar att du varit där). Du får 20 poäng (Betcoins) för ett pass som ska bestå av antingen minst 45 minuter på gymmet, 30 minuters löprunda, 30 minuters cykelrunda eller 45 minuter powerwalk. När en deltagare har avslutat en aktivitet meddelas de andra deltagarna genom en push-notis. När tävlingen är slut koras vinnaren eller vinnarna som sedan ska kunna spendera sina Betcoins i en webbutik kallad Betshop som är på gång.

– Sitter man i soffan och slappar när man plötsligt får en push-notis om att en kompis precis tränat, då har man inte något annat val än att ge sig iväg. Det var med den idén som som ShapeRace skapades, berättar Mathias Eklöf, grundare och vd på ShapeRace.

ShapeRace påminner om appen GymPact som jag skrev om för ett par år sedan. Det jag gillar med ShapeRace är möjligheten att utmana varandra, det tror jag kan motivera många. Jag skulle gärna köra en sådan här grej inför till exempel en tävling. Jag hoppas att Betshopen lanseras snart, i nuläget har man ju inte en aning om vad man egentligen vinner (förutom äran förstås). Något jag inte alls gillar med appen är att man får 20 poäng för en träningspass, och ytterligare 20 poäng om man delar sin aktivitet på Facebook. Det innebär att den som ”spammar” sina Facebookvänner mest har störst chans att vinna, men jag antar att det går att gå runt det genom att styra vem som ser aviseringar från appen (att välja att de endast visas för en själv).

Läs mer om ShapeRace »
Gilla ShapeRace på Facebook »

Källa: Mynewsdesk

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Jisses vad roligt! Ge mig en Androidapp NU! 🙂 Ingen kommer gå säker för mina utmaningar.

    • Eller hur! Det står på deras Facebooksida att en beta för Android är på gång, om du hör av dig till dem kanske du får vara med och testa?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan