Hem / Träning / Powerbeats vs. iSport
Powerbeats vs. iSport

Powerbeats vs. iSport

Musik under träning är en viktig prestations- och motivationshöjare men många har problem med hörlurar som ramlar ur öronen vid rörelse, inte tål svett eller för den delen låter bra i en bullrig miljö. Jag har testat två sportlurar från Monster; PowerBeats by Dr. Dre och iSport Immersion.

Att valet föll på Monsters sportlurar beror på att jag gillar märket, jag använder idag ett par Heartbeats by Lady Gaga som jag är mycket nöjd med ljud- och designmässigt men de sitter inte på plats under till exempel en löprunda eller ett kettlebellpass.

Monster iSport Immersion In-Ear Headphones
iSport är den senaste modellen sportlurar från Monster. Lurarna har en patenterade in-ear SportClips som gör att de sitter på plats, de är svettsäkra, går att tvätta (till och med i tvättmaskin) och har ControlTalk på kabeln med mikrofon och en knapp som gör att du enkelt kan svara på samtal utan att avbryta passet. Monster iSport Immerse kostar ca 1 190 kr.

Design
iSport kommer i färgerna svart, blå och gul. Hörlurarna har Monsters signatursladdar som är platta (som linguini ungefär), vilket gör att de inte trasslar ihop sig och du kan använda de fem minuterna av ditt liv det tar att vira ut kablarna till något vettigare – varför inte lite rörlighetsträning? För att hörlurarna ska passa perfekt i ditt öra levereras både SportClips och ear-tips i fem olika storlekar (XS, S, M, L och XL).

Användning
SportClipsen är till en början är knepiga att få på plats, men när de väl är där sitter de som ett smäck. Ljudet i iSport är riktigt bra, med kraftfull bas (dock inte lika markerad som Beats) och med sitt neutrala ljud som passar de en bred musiksmak. Hörlurarna hade dock en tendens att inte ramla ur men sitta lösare vid intensiv träning som löpning. Detta försämrade ljudet rejält och jag var tvungen att regelbundet trycka in hörlurarna i öronen under passet. Jag tror att detta beror på hur väl utformningen av hörlurarna passar ens öron, jag skulle därför inte rekommendera någon att köpa ett par utan att ha testat dem först.

+ Grymt ljud, bra sladd, ControlTalk, låg vikt, vattentäta
Passformen (individuellt)

Läs mer om iSport Immerse på Monsters webbsajt »

Monster PowerBeats by Dr. Dre
PowerBeats är in-ear hörlurar som sitter på plats tack vare flexibla hakar som fästs över örat. Hörlurarna släpper igenom ljud från omgivningen, något som kan vara lämpligt vid till exempel cykling eller löpning. Powerbeats är svetttåliga och skyddade mot UV-ljus. Inbyggd subwoofer för en tung bas. Även denna modell har inbyggd ControlTalk med mikrofon på kabeln som passar smartphones. Låtarna och volymen kan styras via reglaget på sladden för iPhone, iPad och iPod. Powerbeats by Dr. Dre kostar ca 1 190 kr.

Design
Powerbeats finns i färgerna svart, röd och vit. Levereras med silikon ear-tips i tre storlekar. Det är i princip omöjligt att hörlurarna ramlar ut under ett träningspass, oavsett intensitet eller rörelser tack vare de flexibla hakarna.

Användning
PowerBeats sitter inte lika långt in i örat som andra in-ear lurar, det gör å ena sidan att de släpper in ljud från omgivningen som kan göra att du höjer volymen till en skadlig nivå för din hörsel för att kompensera, men kan också vara viktigt för säkerheten när du tränar utomhus samtidigt som att det blir mer ventilation i örat vilket jag upplevde förhindrade klåda. Jag är besviken på att PowerBeats inte har en platt sladd då vanliga sladdar har en otrolig förmåga att trassla ihop sig.

Ljudet är precis som jag vill ha det, ordentligt med bas utan att för den sakens skull ta över musiken. Jag lyssnar mest på hiphop och RnB när jag tränar och då är PowerBeats perfekta.

+ Fett ljud, schysst design, bekväma, bra passform
Vanlig sladd

Läs mer om PowerBeats by Dr. Dre »

Slutsatser
Mina favoriter är PowerBeats, då de faller mig i smaken både ljud- och designmässigt och för mig är det viktigt att hörlurarna sitter klockrent så att jag slipper tänka på dem när jag tränar. Men sysslar du med någon aktivitet där du behöver använda exempelvis hjälm, glasögon eller goggles så är inte PowerBeats lämpliga då hakarna är i vägen. Om iSport passar dina öron perfekt så är det möjligt att de är ett bättre alternativ, testa därför gärna båda modellerna.

Har du testat någon av modellerna? Berätta gärna vad du tycker om dem i kommentarsfältet.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan