Hem / Hälsa / Podcasts om träning och hälsa
Podcasts om träning och hälsa

Podcasts om träning och hälsa

Ordet podcast kommer från en kombination av orden ”broadcasting” och ”iPod”. En podcast kan enkelt beskrivas som ett radioprogram som finns tillgängligt online för nedladdning till dator eller bärbara enheter som smartphones eller MP3-spelare.

För iPhone finns till exempel en app som heter Podcaster som samlar de podcasts du väljer att prenumerera på och meddelar när det finns nya avsnitt tillgängliga. Det finns en uppsjö att podcasts i kategorin Motion och nutrition i iTunes, vissa av dem är podcasts med träningsmusik (till exempel PODRUNNER™) medan andra utformade som ett radioprogram. Jag brukar lyssna på podcasts när jag promenerar, sitter på ett tåg eller istället för att läsa på kvällen innan jag ska sova. På den svenska marknaden finns det tyvärr inte så många podcasts om träning och hälsa men jag har valt ut några av de jag tycker är de bästa nedan, samt några på engelska som jag själv lyssnar på.

Svenska podcasts:
BODY Radio
I BODY Magazines egen podcast BODY Radio snackar värdarna Alex Danielsson och Andreas Guiance med olika intressanta gäster från träningsbranschen.
Fysiopodden
Fysiopodden görs av fem stycken sjukgymnaster och den beskrivs som ”en granskande podcast om träning”, och granskar produkter, påståenden och metoder som rör träning.
Kropp & Själ i P1
Podcasten Kropp & Själ i P1 är en lite bredare radioprogram på ämnet hälsa som tar upp frågor om träning, mat, sex, psykologi och medicin.
Inner Strength Podcast
Suverän podcast av Petra Axlund som blir bättre för varje gång. I podcasten pratar Petra om hälsa och träning och intervjuar kända personer inom träningsbranschen.
Träningsglädje Talks
Sara Rönne med den populära bloggen Träningsglädje har nyligen släppt en egen podcast, den är skönt avslappnad och Sara är lite smått briljant.

Engelska podcasts:
The Jillian Michaels Show
Det här är en av de podcasts som jag följer slaviskt varje vecka, jag håller inte med om allt Jillian Michaels säger men podcasten är rolig och inspirerande.
Greastist Podcast
Sajten Greatist.coms egen podcast handlar om träning, hälsa och lycka och diskuterar varje vecka aktuella ämnen med experter.
The FitCast
Podcasten The FitCast handlar om träning och kost och intervjuar några av de största namnen inom träningsindustrin.
The Strength Coach Podcast
Den officiella podcasten från StrengthCoach.com, en av världens största sajter om styrketräning. Passar dig som vill ”nörda ner dig” i det här med styrketräning.

Vilka podcasts brukar du lyssna på?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. bra tips, tackar =D ska lyssna =D

  2. Susanne Rundblom

    Tack för nya tips! Hittade Greatist via dig tidigare och den gillar jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan