Hem / Hälsa / Plåster med biosensor mäter din hälsa
Plåster med biosensor mäter din hälsa

Plåster med biosensor mäter din hälsa

Det amerikanska företaget MC10 har tagit fram ett slags tunt plåster med en biometrisk sensor som kan mäta sådant som hudtemperatur och vätskenivå. Företaget har tidigare utvecklat liknande produkter för idrottsfysiologer men den här biosensorn kommer i framtiden finnas tillgänglig för alla, så fort dess trådlösa kapacitet har förbättrats.

Det tunna plåstret med biosensorn är mycket mindre än tidigare designer (ungefär en trettiondel) och så pass tunn att den tål aktiviteter som duschning och simning. Plåstret sitter kvar på huden i ungefär två veckor innan det lossnar av sig självt. Kika på videon nedan för att se biosensorn in action. Pulsklockor är så 00-tal.

Källa: Mashable – MC10’s New Biometric Health Sensor Is Like a ’Second Skin’

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan