Hem / Träning / Peaklife kettlebell instruktörsutbildning steg 1
Peaklife kettlebell instruktörsutbildning steg 1

Peaklife kettlebell instruktörsutbildning steg 1

Första helgen i mars gick jag en intruktörsutbildning i kettlebells hos Peaklife i Örebro. Utbildningen pågick under två heldagar, den första dagen var en slags grundutbildning medan andra dagen handlade mer om att kunna lära ut kettlebells på ett professionellt sätt.

Jag har tidigare gått en instruktörsutbildning i kettlebells hos Eleiko, men det är flera år sedan så jag kände att det var dags att fräscha upp kunskaperna. Utbildningen var 1-2 mars och vi höll till i Peaklifes egna lokaler, vi var sammanlagt åtta deltagare. Utbildningen leds av Robert Eriksson som bland annat är certifierad RGSF Level 2 certifierad Kettlebell Sport Coach, CrossFit Level 1 Coach och har gått Svenska Tyngdlyftningsförbundets Tränarutbildning Steg 1. Robert har varit svensk mästare i både Kettlebell Sport Biathlon och Long Cycle.

peaklife-kettlebell

Första dagen var det mycket fokus på teknikträning i basövningar, framförallt swing, clean, press, jerk, snatch och turkish get-ups. Det var även en del fitnessövningar, vilket innebär att du till exempel använder kettlebellen som vikt vid knäböj eller för variationer på armhävningar. Dag två gick vi bland annat igenom de vanligaste felen och hur dessa korrigeras, övningsprogression, avancerade övningar och programdesign. Vi filmade varandra, fick feedback av varandra och av Robert och sista delen av dagen ägnade vi oss åt att designa program och testa dessa.

kettlebell-utbildning-peaklife

kettlebellutbildning-orebro

Mitt omdöme
Jag gillar att vi var så pass få personer så att man fick mycket personlig feedback, det var även väldigt hjälpsamt att bli filmad jag upptäckte till exempel att jag inte alls gick ner så djupt som jag trodde i mina svingar. Robert är väldigt pedagogisk och inspirerande som utbildningsledare och man känner sig väldigt trygg i att han vet vad han gör. Efter två heldagar var musklerna trötta och händerna trasiga men träningsmotivationen på topp. Sammantaget är jag väldigt nöjd med utbildningen och kan definitivt rekommendera den.

certifierad-kettlebell-instruktor

Var, när, hur?
Grundutbildningen (en dag) kostar 1599 kr, både grund- och instruktörsutbildningen (två dagar) kostar 3899 kr. Nu finns även en tvådagars avancerad utbildning (steg 2) som kostar 3899 kr. Se datum och platser för utbildningarna här. Bor du i Örebro och är nyfiken på kettlebells tycker jag att du ska boka in ett prova-på-pass på Peaklife som är helt kostnadsfritt.

Läs mer om Peaklife kettlebell grundutbildning här »
Läs mer om Peaklife kettlebell instruktörsutbildning steg 1 här »
Gilla Peaklife på Facebook »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan