Hem / Hälsa / Online Coaching dag 0
Online Coaching dag 0

Online Coaching dag 0

Jag kommer under hösten att testa träningscoaching via internet och har tänkt att då och då rapportera här om hur det går och hur jag upplever det. Min träningscoach är Kellie Davis, även känd som Mother Fitness.

Att skaffa en träningscoach var i allra högsta grad ett impulsbeslut. Jag såg en bild av Kellie Davis i Fitocracys blogg och konstaterade att hon har min drömkropp. Och efter att kikat på hennes sajt var jag ganska säker på att vi delar samma träningsfilosofi. Jag skrev omedelbart ut en bild av Kellie där hon välter ett lastbilsdäck och satte på min kyl, beställde ett exemplar av boken Strong Curves som Kellie är medförfattare till och slängde iväg ett mail till henne och hörde efter hur online coaching går till och vad det kostar. Läs mer om Kellie Davis här »

Så här går online coaching till
Kellie erbjuder coaching i både kost och träning, båda delarna kostar $200 per månad och delarna separat kostar $110. Jag bestämde mig för att sköta kostdelen själv och ta hjälp av Kellie med mitt träningsupplägg i några månader. Jag kan avbryta avtalet när som helst, något som känns tryggt.

Helgen har jag ägnat åt att färdigställa det material Kellie behöver för att sätta ihop mitt program; fylla i en mängd olika frågor som rör bakgrund, nuvarande träning, mål, kost, sömn etc. Jag har fått fota mig själv framifrån, bakifrån och i profil i underkläder, filmat när jag utför olika övningar, angett mitt 1 RM* i olika övningar och med måttband mätt olika delar på min kropp. Kellie kommer nu att ta fram ett träningsprogram för fyra veckor framöver utifrån den utrustning jag har tillgång till och den tid jag är villig att lägga på träningen. Jag kommer sedan att rapportera min träning till henne veckovis, få feedback och kan när som helst maila frågor.

Varför online coaching?
Så varför ta hjälp av en träningscoach när jag själv har ganska goda kunskaper om träning? Jag har flera anledningar: 1) Det är tidskrävande och ineffektivt för mig att själv testa olika träningsmetoder, jag satsar på att ”learn from the best” helt enkelt. 2) Jag har en förmåga att tappa fokuset på mina mål och styra min träning efter vad jag känner för den dagen. Att få ett träningsprogram att följa och att rapportera till Kellie tror jag kommer att göra mig mer motiverad.  4) För att få nya idéer i gymmet och lära mig mer om träning. 3) Online coaching är något jag definitivt tror att vi kommer att se mer av framöver, därför är det kul för mig att skaffa egen erfarenhet.

Jag är otroligt peppad på att få testa Kellies träningsprogram som förhoppningsvis landar i min inkorg på måndag, jag kommer att hålla er uppdaterade.

Har du testat online coaching? Skulle du vilja testa det? Kommentera gärna nedan.

* 1 RM: One Repetition Maximum = Den högsta vikt du klarar av att lyfta vid endast en repetition.

Bilder: Motherfitness.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan