Hem / Hälsa / Bli mer produktiv med träning
Bli mer produktiv med träning

Bli mer produktiv med träning

Forskare har funnit att människor som tränar på arbetsdagar blir gladare, mindre stressade och är mer produktiva.

En forskargrupp på University of Bristol har upptäckt att människor som motionerade innan jobbet eller under lunchen gjorde bättre ifrån sig på jobbet. Studien som publicerades i International Journal of Workplace Health Management är den första som visar att fysisk aktivitet under arbetsdagar leder till både psykiska och fysiska förbättringar. Här är några av upptäckterna:

72% rapporterade förbättringar i effektiviteten under dagar de tränade.

79% rapporterade att de mentala prestation och deras samarbetsförmåga blev bättre under de dagar de tränade.

74% upplevde att de hanterade arbetsbördan bättre.

Deltagarnas resultat var 27% högre när de uppgav hur de upplevde att de kunde hantera stress och 41% högre i motivation.

De som tränade samma dag uppgav 21% högre koncentrationsförmåga, 25% högre förmåga att jobba utan paus och 22% högre förmåga att hinna klart med arbetet på utsatt tidpunkt.

Studien innefattande 200 personer, deltagarna tränade både styrketräning, lagidrott och konditionsträning. Studien har väckt frågan om avsatt tid för motion och huruvida man ska installera gym i kontorsbyggnader.

Källa: Daily Mail Reporter

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan