Hem / Träning / Ny träningsapp – Casall T.O.D.
Ny träningsapp – Casall T.O.D.

Ny träningsapp – Casall T.O.D.

Idag har Casall släppt sin egen träningsapp, appen har namnet T.O.D – Training of the Day och lanseras som en del av en ny digital kommunikationsplattform. Förutom appen lanseras en uppfräschad sajt och QR-koder på Casalls produkter som leder till videos där övningar presenteras av Casall-ambassadören Shirin Djavidi.

I första versionen av Casall T.O.D finns 70 övningar och 50 olika träningsprogram, indelade efter hur mycket tid du vill lägga på ditt pass – 15, 30 eller 45 minuter eller typ av träning – cardio, shape och strength. Det finns även tre olika svårighetsgrader; beginner, intermediate och advanced. Övningarna och programmen är framtagna av den personlige tränaren Matthew Griffiths. Övningarna illustreras med bilder i flera steg.  I de flesta av övningarna arbetar du enbart med din egen kroppsvikt, men i vissa används redskap som yogamatta, hantlar, medicinboll och kettlebells. Du kan se din statistik i appen och även reta gallfeber på dina Facebookvänner genom att dela med dig av din träning.

Jag tycker att Casalls app är riktigt snygg och kommer definitivt hämta inspiration från den. Den här typen av träning är ju väldigt populär nu, upplägget är ju i stort sett exakt som Nike Training Club och BodyRock.tv. Sen går det inte att låta bli att nämna att T.O.D (Training of the Day) ligger nära tillhands CrossFitens W.O.D (Workout of the Day). Den här typen av högintensiva korta pass som går att utföra hemma tror jag kan hjälpa många som har svårt att pussla ihop arbete, familj och fritid.

Har du testat appen? Berätta gärna vad du tycker i kommentarsfältet.

Ladda ner Casall T.O.D i iTunes »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

 1. Hej,
  Jag har precis hittat hit, fin blogg!

  Jag har inte appen, har tyvärr ingen Iphone. MEN jag har kollat på något enstaka träningsprogram på webben. Jag tycker att det är på tok för många övningar. I dagens TOD är det 37 övningar, där varje övning ska köras ½-2 minuter. Det framgår inte om de har tänkt sig någon vila mellan övningarna och man behöver ha hopprep, matta, kettlebell och medicinboll. Kanske vore bra om man kunde klicka så att man kunde få välja en TOD som passar ens tillgång på utrustning? 🙂

  Nåväl, det är ju flera övningar som är återkommande i dagens TOD så det är inte 37 olika övningar som tur är. Jag gillar personligen upplägget där man kör en cirkel på ca 6 övningar och så får man göra cirkeln så många gånger som är lämpligt med hänsyn till tillgänglig tid och dagsform. Exempelvis workouts från Myomytv.com.

  Trots att jag är lite kritisk ska jag ladda ner appen på min mans telefon och testa! 🙂

  Mvh / Jenny

  • Hej! Du har rätt Jenny, det är många övningar för varje program. Men i de jag har kollat på så verkar samma övningar förekomma flera gånger under en TOD? Så att det blir som en cirkel. Det går även att pausa passet om du t ex ska hämta redskap. Men vad jag kan se finns det inte några pass som är helt utan redskap, vilket är synd då det kostar en hel del att köpa all den utrustning som finns med i passen. Fast det är klart, ska man enbart träna hemma är det ju en billig investering. Tack för tipset om Myomytv.com, den har jag inte sett förut :). Jag gillar även Bodyrock.tv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan