Hem / Hälsa / Naimakka Paracord Bracelet
Naimakka Paracord Bracelet

Naimakka Paracord Bracelet

Naimakka är namnet på en liten by i Lappland, nära den finska gränsen där det endast bor en person. Det sägs vara den kallaste platsen i Sverige. Företaget Naimakka har dock inte kontor i Lappland utan i Stockholm (det behövs ju trots allt en fungerande postgång och anställda för att sälja armband till hela världen).

”Like many other people, we love the scandinavian outdoors, survival gear and we believe that products should be made to last a lifetime, not to be thrown away after a few years. But what makes us working at Naimakka an odd bunch is that we also really, really care about beauty, product design and fashion.”
Hämtat från Naimakka.com

Naimakkas överlevnadsarmband tillverkas av paracord, en extremt slitstark nylon som klarar en tyngd på 249 kg. Paracord användes ursprungligen av fallskärmssoldater som fallskärmslina under andra världskriget. Armbandet kan vecklas ut till en 2,4 meter lång lina som kan användas till exempel för att bygga ett vindskydd, hänga upp mat utom räckhåll för djur, göra en fiskelina eller för att spjäla en bruten vrist. Jag skulle dock inte offra det här snygga armbandet i något annat än en nödsituation (jag betvivlar starkt min förmåga att väva ihop det igen).

Idag damp det ner ett i färgen neonorange i mitt brevinkast från Nordic Design Hub och jag måste säga att jag gillar allt med det här armbandet. Jag gillar att det levererades i en enkel plastförpackning som du öppnar genom att dra i en flik, att designen är både stilren och sportig, att jag blir påmind om klippklättring en varm sommardag i Rosendal när jag bär det, och slutligen så gillar att armbandet är slitstarkt så att det inte blir ännu en pryl som produceras, konsumeras och slängs i soporna inom loppet av några månader. Det får mig att tänka Patagonias kampanj ”Don’t Buy This Jacket”. Ja just ja, en vacker dag kanske det räddar mitt liv också.

Mitt armband från Naimakka.

Läs mer om företaget på Naimakka.com »
Se fler armband hos Nordic Design Hub »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

    • Johanna Båth

      Om man bara vill åt funktionen ja! Men designen med ett plastspänne känns ju inte särskilt het. Jag gillar att Naimakka gör ett snyggt armband som man kan ha på sig till vardags.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan