Hem / Träning / McDonald’s stoppar Balance kampanj
McDonald’s stoppar Balance kampanj

McDonald’s stoppar Balance kampanj

Med frågan ”ingen big deal?” intill en överviktig mage ville gymkedjan Balance locka stockholmare att stilla ångesten efter decembers frosseri. Men kampanjen var en big deal för hamburgerkedjan McDonald’s och nu dras den tillbaka.

”Den här tiden på året är det många som vill börja träna. Man har suttit still framför TV:n och ätit lite onyttigare än vanligt. Därför vill vi på ett humoristiskt sätt göra folk uppmärksamma på att det kan vara dags att ta tag i sin träning igen. Vanlig träningsreklam ter sig ofta ganska trist och slätstruken”, säger Magnus Brännström, sälj- och Marknadschef, på Balance till Resumé.

Frasen ”ingen big deal” har använts länge av McDonald’s och efter påtryckningar drar Balance tillbaka kampanjen. Reklambyrån bakom kampanjen är BerntzonBylund.

Jag tycker att kampanjen är briljant, nu kommer den dessutom nå ut i mycket större utsträckning via nationella medier än den hade gjort på reklampelare i Stockholm. Smart, eller hur?

Källa: Resumé
Fotograf: Marko Holmgren

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan