Hem / Träning / Löparakademin satsar på ungdomar i förorten
Löparakademin satsar på ungdomar i förorten

Löparakademin satsar på ungdomar i förorten

Löparakademin ska få ungdomar i förorten att springa sig till bättre skolbetyg. Löparakademin är en ideell organisation som arbetar med individ- och områdesutveckling i Stockholms miljonprogramsområden.

I januari startade man upp årets första ungdomsprogram där 24 tjejer och killar i årskurs 9 från Rinkeby-Kista stadsdel under tio veckor tränar löpning och deltar i en workshopserie om personliga mål, studier och arbete. Det idrottsliga slutmålet är att springa ett tiokilometerslopp – men viktigare än så är att deltagarna får verktyg för att klara gymnasiestudierna bättre och i förlängningen bli högskolebehöriga.

”I Skärholmen och Rinkeby-Kista stadsdel finns det skolor där drygt hälften av eleverna som går ut årskurs 9 saknar gymnasiebehörighet. Bristfällig utbildning, ohälsa och arbetslöshet går hand i hand och här ser vi att utmaningarna är särskilt stora.” säger David Lillo, grundare och verksamhetsledare för Löparakademin.

Grymt initiativ tycker jag! Det ska bli spännande att följa det här projektet i framtiden.

Läs mer om Löparakademin på Mynewsdesk »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan