Hem / Hälsa / Låt ett digitalt armband styra ditt liv
Låt ett digitalt armband styra ditt liv

Låt ett digitalt armband styra ditt liv

För några år sedan var stegräknaren en het träningspryl. Under det gångna året har flera stora aktörer lanserat digitala fitnessarmband, dessa skulle kunna beskrivas som avancerade stegräknare – stegräknare 2.0. FitBit Ulta, Nike+ FuelBand, Jawbone UP och Motorola MOTOACTV har dominerat marknaden, men nyligen släpptes utmanaren Larklife och Amiigo kommer i början på 2013. Men vad gör egentligen armbanden och behöver du ett?

I början av året var jag eld och lågor över Jawbone UP och Nike+ FuelBand, men när allt kommer omkring mäter dessa armband i princip bara steg, distans och kaloriförbrukning. Nåja, MOTOACTV har ytterligare några häftiga funktioner som pulsmätare, GPS och trådlös smart MP3-spelare (den tar reda på vilken musik som gör att du presterar bäst). Men i jämförelse med Larklife och Amiigo känns de plötligt hopplöst omoderna.

Larklife
Larklife verkar vara något av en helhetslösning för ett mer hälsosamt liv, och den har fler funktioner än ovannämnda produkter. Larklife mäter fysisk aktivitet, sömn och kost. Kostdelen verkar vara lovande, istället för det att fota sina måltider (lame!) i Jawbone UP så kan du knappa in vad du äter (ungefär som ShapeUp Club). När kommer ett armband eller app som automatiskt mäter det man stoppar i sig? Och helst ropar fula ord när man överskrider sitt rekommenderade energiintag? Det som attraherar mig mest med Larklife är att det ger dig råd och tips baserat på din livsstil, till exempel: ”Du sov två timmar mindre än du brukar inatt – ät gärna extra protein till frukosten”. Bandet vibrerar dessutom om du sitter still för lång tid och uppmuntrar dig till att ta en bensträckare.

Larklife går att köpa via deras webbplats. Pris: $149

Amiigo
Till skillnad mot Nike+ FuelBand och Jawbone UP som vet att du rör på dig och hur mycket du rör på dig så kommer Amiigo att veta vad du faktiskt gör (bandet känner skillnad på till exempel löpning, cykling och styrketräning) genom armbandet och en sensor som fästs på skon så mäts rörelserna (skosensorn och armbandet fungerar även separat). Nu till det verkligt intressanta: Armbandet kan mäta hur din kropp reagerar på aktiviteten genom att mäta hjärtfrekvens, syrehalt i blodet och hudtemperatur. Lider du inte av ett okontrollerbart ha-begär nu måste jag tyvärr meddela dig om att du är en zombie.

Amiigo lanseras nästa år och de första exemplaren beräknas landa hos konsumenterna i april 2013. Man kommer att kunna förbeställa från 14 januari. Fyll i din adress på deras sajt så får du ett utskick när bandet släpps. Pris: $119

Vilket av dessa digitala armband skulle du helst vilja ha?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan