Hem / Hälsa / Kokosvatten – naturens egen sportdryck
Kokosvatten – naturens egen sportdryck

Kokosvatten – naturens egen sportdryck

För ett par år sedan syntes var och varannan amerikansk celibritet i skvallerpressen med en flaska kokosvatten i handen. Det har inte riktigt slagit igenom i Sverige än men börjar dyka upp i hälsokostbutiker och välsorterade butiker. Ny forskning visar att kokosvatten är lika effektivt för återhämtning efter träning som sportdryck.

Kokosvatten är den klara vätska som finns i gröna unga kokosnöttter, det ska alltså inte förväxlas med den kokosmjölk som görs av det vita fruktköttet i mogna kokosnötter. Kokosvatten är en helt naturlig produkt som innehåller få kalorier, är fettfritt och har lågt kolesterol. Kokosvatten är rikt på viktiga salter och mineraler som hjälper till att återställa vätskebalansen efter träning. När du svettas under träning förlorar du glukos och elektrolyter som kalium och natrium som leder till en lätt uttorkning. Kokosvatten kan återställa vätskebalansen efter träning mer effektivt än vatten tack vare dess höga innehåll av elektrolyter.

Kokosvatten kan vara ett bra alternativ till sportdrycker som ofta innehåller mycket salt, speciellt om du tränar ett kortare pass på upp till 75 minuter. Vid hård ansträngning under längre tid kan kroppen behöva mer natrium än vad kokosvatten kan tillgodose.

Jag testade kokosvatten från Vita Coco som var smaksatt med mangopuré när jag var i USA för några veckor sedan, det smakar speciellt men känns välgörande. Jag kan definitivt tänka mig att svalka mig med en kall smoothie med kokosvatten som bas efter löprundorna i sommar. Kan du?

Källa:
Greatist.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan