Hem / Hälsa / Jag är ambassadör för Greatist!
Jag är ambassadör för Greatist!

Jag är ambassadör för Greatist!

När Greatist sökte ambassadörer tvekade jag inte att skicka in en ansökan. Greatist.com har varit startsidan i min webbläsare i säkert snart ett par år nu och inspirerar mig både på ett personligt och ett professionellt plan, därför blev jag väldigt glad när jag blev utvald till ambassadör.

Greatist.com är en webbsajt om fitness och hälsa, artiklarna är korta, roliga, lätta och relatera till och varje fakta som tas upp har stöd i en Pubmed-studie. Alla har ett val att vara mer hälsosamma och lyckliga, och Greatist vill informera och inspirera världen till att göra ett hälsosammare val per varje vecka. Läs mer om Greatist här »

Greatist. noun. [gray-tist] a person who makes healthier choices

Greatist Ambassador. super noun. [gray-tist- am-bass-a-door] a person who makes healthier choices and inspires others to do the same

Greatist var en stor inspirationskälla för mig när jag startade Healthaholic för ungefär ett år sedan, idag besöks min sida av cirka 500 personer per dag. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera så många som möjligt av er till att göra hälsosammare val i ert liv. Som ambassadör kommer jag varje månad att skriva om en hälsosamt val jag själv vill göra och förhoppningsvis inspirera er läsare till att också göra.

Hälsosamt val november – prioritera min egen träning
Jag är en person många bollar i luften, de flesta av dem är kopplade till träning – jag studerar Sport Management, jag arbetar med viktminskning och motion, jag skriver om träning och jag designar träningsprodukter (något ni snart kommer att få veta mer om). Ibland märker jag dock att det i denna cirkus som är min vardag kan vara väldigt svårt att hitta tid för min egen träning. Och jag vill ju så klart leva som jag lär, annars riskerar alla bollar att falla till marken. För att inte tala om hur viktig den är för mig för att hantera stress och kunna prestera på en hög nivå över en lång tidsperiod. Det här är något som jag inte på något sätt är ensam om, då upplevd tidsbrist är den vanligaste orsaken till att människor inte rör på sig.

Det här är mina tips för att undvika att bortprioritera träningen:
1. Planera träningen precis som du planerar andra saker. Jag skriver in mina planerade pass i min almanacka precis som jag gör med föreläsningar och arbetstider.
2. Träna effektivt. Min träningscoach Kellie har under den här pressade perioden lagt om mitt träningsprogram så att det är mer tidseffektivt, till exempel genom att köra supersets. Läs mina tips om tidseffektiv träning här »
3. Bestäm dig. Du måste bestämma dig för hur många gånger du ska träna och sen – (det här är den svåraste delen) prioritera träningen, det kan betyda att du måste säga nej till en fika med en kompis eller att du blir tvungen att träna 08:30 en lördagsmorgon (undvik detta genom att planera din träningsvecka).

Funkar inga av dessa? Det kanske måste svida i plånboken för att polletten ska trilla ner?

Hur är det för dig? Är det lätt eller svårt för dig att prioritera din träning?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan