Hem / Träning / Jabra Sport Pulse Wireless
Jabra Sport Pulse Wireless

Jabra Sport Pulse Wireless

Trådlösa hörlurar designade för träning med suveränt ljud, schyst design, inbyggt headset och pulsmätare. Vem sa att pengar inte kan köpa lycka? Jag har testat de nya träningshörlurarna Jabra Sport Pulse Wireless.

Hörlurar är en big deal för mig, att ha rätt musik när jag tränar är direkt avgörande, jag lyssnar även på podcasts när jag cyklar, promenerar och åker tåg. För ett par år sedan införskaffad jag ett par Beats by Dre som jag har varit otroligt nöjd med, men till min förfäran har de de senaste månaderna sjungit på sin sista vals, först slutade headsetet att fungera och sen pajade kontrollen som gör att man kan byta låt, pausa och så vidare. När jag fick erbjudandet att testa och recensera Jabras nya hörlurar blev jag glad men jag kände att mina gamla skulle bli svåra att toppa.

Min recension av Jabra Sport Pulse Wireless
Mina minimikrav på hörlurar är först och främst att ljudet är fantastiskt, att de sitter bekvämt (även när jag rör på mig) och att de har ett inbyggt headset. Jabra Sport Pulse Wireless lever upp till mina krav, att de är trådlösa är därtill ett stort plus. Men är det nödvändigt att ha en inbyggd pulsmätare med tillhörande röstcoachning i ett par hörlurar? Nej. Men är det roligt? Ja! Det är dessutom grymt att kunna använda Jabras app Sport Life för att hålla koll på träningspassen, det är smidigt med en allt-i-ett-lösning, jämfört med att ha ett par hörlurar, en pulsklocka och appen Runkeeper. De är uppkopplade till smartphonen via bluetooth och det har på det stora hela fungerat bra, det har kopplat ifrån några gånger men inte så att det har blivit något irritationsmoment. Batterierna i hörlurarna håller i cirka fem timmar och laddas med en USB-kabel i datorn. Något annat som är viktigt när man använder hörlurar när man tränar är att de klarar av både svett och regn och de ska de här vara hårdtestade för.

jabrasportpulsewireless

Det är oerhört skönt att slippa sladdar som är i vägen när man tränar, man kan ha iPhonen på armen eller i fickan så rörelsefriheten blir mycket större. Jag har testat att både styrketräna och springa med dem och de sitter på plats hela tiden. De släpper knappt inte ut något ljud (det är alltid skönt att slippa kommentarer från arga tanter när man åker tåg) och det är smidigt att byta låt, höja och sänka volymen och svara på samtal med kontrollen. Man får dock passa sig för att ringa upp senast uppringda person, det har hänt mig ett par gånger.

En kul utvecklingsmöjlighet jag ser med den här produkten är att koppla musiken till hjärtfrekvensen, alltså att tempot på musiken anpassar sig efter pulsen, det finns ju några sådana appar i nuläget och det kanske skulle kunna integreras i Jabras lösning.

Pris och köpställen
Jag har försökt att vara kritisk till den här produkten för ”objektivitetens” skull men jag har inget dåligt att säga om dem i det här läget, jag känner mig helnöjd med mina nya hörlurar! Om du också är sugen på ett par kan de köpas på till exempel Teknikmagasinet och Löplabbet, de har lanserats nu under oktober 2014. Priset är cirka 1800 kronor.

Läs mer om Jabra Sport Pulse Wireless »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan