Hem / Träning / Hur stark är du?
Hur stark är du?

Hur stark är du?

Att utföra ett styrketest är ett bra sätt att uppskatta sin nuvarande status, både för dig som nyss kommit igång men också för dig som styrketränar regelbundet. För mig är det ett sätt att veta vilken vikt som jag ska jobba mot, samt se vilka muskelgrupper jag behöver jobba mer med.

På sajten ExRx finns tabeller med uppskattad nivå från nybörjare till elit beroende på ditt 1RM* i övningar som bänkpress, militärpress, benböj och marklyft i förhållande till din kroppsvikt och kön. Läs mer om hur du testar 1RM här ». Om du vet med dig vilken vikt du brukar träna med kan du räkna ut ditt 1RM med ExRx omvandlare ».

Gå till ExRx och se hur stark du är »

Kom ihåg att skriva ned ditt resultat så att du kan jämföra längre fram. Det är tillåtet att skryta i kommentarsfältet!

* 1 RM: One Repetition Maximum = Den högsta vikt du klarar av att lyfta vid endast en repetition.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan