Hem / Träning / Höj din IQ med styrketräning
Höj din IQ med styrketräning

Höj din IQ med styrketräning

En ny amerikansk studie visar att styrketräning kan göra dig smartare. Forskarna tittade på hur ofta över 1000 stycken studenter styrketränade och på deras studieresultat och fann att ju mer de styrketränare, desto bättre resultat fick de på proven.

Forskarna kan inte förklara hur motion och bättre studieresultat hänger ihop men rekommenderar studenter att styrketräna för klara sig bättre på proven. Resultatet visar att styrketräning kanske inte bara leder till hälsofördelar, utan också kan hjälpa dig att prestera bättre vid högre studier. Att motion kan höja din prestationsförmåga är inte direkt någon nyhet, då tidigare forskning har bland annat har visat att den gör att du får en högre energinivå, förbättrar ditt fokus och koncentration, gör dig på bättre humör, stärker ditt minne och ökar din produktvitet. Men jag tycker att det tåls att upprepas. Något annat som var intressant i den här studien var att tvärt emot vad forskarna förväntade sig så hittade de inte någon skillnad i hur ofta tjejer och killar styrketränade.

Källor:
Journal of Strength and Conditioning
Forbes – 6 Ways Exercise Makes You Smarter

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan