Hem / Träning / Fitocracy når 1 miljon användare
Fitocracy når 1 miljon användare

Fitocracy når 1 miljon användare

Sist jag skrev om Fitocracy var jag beta-användare och webbdesignen var bedrövlig, även om funktionerna var roliga. Men mycket har hänt sedan Fitocracy startade 2011 och företaget meddelande för någon vecka sedan att de har nått en miljon användare, bland dem självaste Arnold Schwarzenegger.

Fitocracy (uttalas med samma betoning som ordet democracy) skulle kunna beskrivas som en blandning mellan ett Facebook för träningsnördar och ett beroendeframkallande spel där du samlar poäng och ”levlar” upp. Fitocrats (som användarna kallas) spenderar över fem timmar i månaden på sajten, det är mest av alla sociala medier förutom Facebook. Numera finns tjänsten även som en app både till iPhone och Android, så du kan logga träningen direkt i smartphonen under passet om du vill. Det är lite klent med svenskar på Fitocracy, men det finns en Sweden-grupp med 542 medlemmar.

Därför gillar jag Fitocracy
Jag har använt tjänsten från och till sedan jag gick med, och sedan i höstas har jag loggat i princip all min träning. Det är oerhört motiverande att pressa sig i gymmet så att man får många poäng, ”props” (fist bumps) och kommentarer på passen. Det går också få extra poäng om man låser upp en ”badge” som kan vara till exempel att springa sin första mil eller ta 1,2 gånger sin kroppsvikt i knäböj. De olika grupperna är riktigt bra, många kunniga träningsfolk hänger där så det är ett perfekt ställe att ventilera frågor och funderingar. Fitocracys nya Knowledge Center har även många bra artiklar och guider.

Uppskattningsvis 75% av alla fitocrats har sitt sexpack som profilbild.

Fitocracy Hero
Fitocracy är gratis (även appen), men det går att uppgradera till Fitocracy Hero som kostar $4.99 per månad eller $44.99 för ett år. Fördelarna med att ha ett Hero-konto är bland annat följande:

  • Du får dina Weekly Hero Insights (se bild nedan) levererade till din inkorg. Hur känner man sig när man får veta att man lyfte över 13 ton den föregående veckan? Svar: Stark som tusan! Och mer motiverad än någonsin!
  • Du kan duellera med andra användare, alltså utmana dem med till exempel flest antal poäng, springa längst distans eller liknande.
  • Du får en egen titel.
  • Du kan spara andras pass (och sedan enkelt använda dem själv).
  • Du kan spara hur många egna rutiner du vill.
  • Du ger ditt stöd till sajten.

Vill du komma igång med Fitocracy?
Kika på följande sidor och videos:
Fitocracy Support Getting Started »
Fitocracys YouTube-kanal »
An Unofficial Guide to Fitocracy »

Även om det kan vara lite knivigt i början att ta reda på vad alla övningar heter på engelska så är det definitivt värt trubblet (det är ju inte så att det är bortkastad tid). Och du, kom ihåg att följa mig när du har gått med.

Källa: TechCrunch – Fitocracy’s 1M Users, Including Arnold Schwarzenegger, Are More Engaged Than Any Other Social Network Besides Facebook

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan