Hem / Träning / Fem roliga pass för löpbandet
Fem roliga pass för löpbandet

Fem roliga pass för löpbandet

Många löpare väljer löpbandet på gymmet framför snöfyllda spår och iskalla vindar. Även om studier föreslår att träning utomhus gör oss gladare, mer energifyllda och mindre oroliga finns det några fördelar med att hålla sig på löpbandet – det är smidigt, du ser enkelt tempo, tid och kaloriförbrukning.

Men vid det här laget börjar nog de flesta tröttna på att trampa kilometersvis på ett och samma ställe, våren är dock inte inom synhåll på ett par månader så det kan vara en bra idé att variera passen på löpbandet. Här kommer några förslag som får minuterna att flyga iväg.

1. Intervallträning. Variera tempot på löpbandet så får hjärtat jobba maximalt och du får fart på kaloriförbrukningen.

2. Spring i backe. Ställ in lutning på löpbandet. Endast en lutning på någon procent gör skillnad men experimentera med olika lutning för olika effekt.

3. Ta med ett par hantlar. Multitaska under passet med ett par lättare hantlar, gör olika överkroppsövningar som axelpressar och bicepscurl medan du går. Alternativt så tar du pauser under passet, till exempel var femte eller tioende minut och kör styrkeövningar.

4. Gör löpningen till ett spel. Skriv ”promenera”, ”jogga”, ”spring” och ”spurta” på fyra kort. Värm upp, blanda korten och dra ett ungefär var tredje till var fjärde minut. Spelet går att utveckla med att skriva olika hastigheter, lutning på bandet eller bestraffningar och belöningar som ”kliv av och gör 20 armhävningar” eller ”vattenpaus”. Det här spelet är förstås extra roligt att spela tillsammans med en kompis.

5. Digital distraktion. Studier har visat att tv-apparater och musik är utmärkta medel för att flytta fokuset från struntsaker som mjölksyra i benen och andningsproblem. Ta med en musikspelare eller en surfplatta (om du har en) om inte ditt gym har tv-apparater i konditionsavdelningen.

Källa: Greatist.com

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan