Hem / Hälsa / Dokumentär om e-nummer i SVT
Dokumentär om e-nummer i SVT

Dokumentär om e-nummer i SVT

SVT sänder i dagarna en dokumentärserie i tre delar om e-nummer. De två första avsnitten finns tillgängliga online till och med den 16 respektive 17 januari. Det tredje avsnittet visas på SVT2 kl 18 idag och släpps sedan på webben.

Dokumentärserien är producerad av BBC och heter ”E-numbers: an Edible Adventure” och det är författaren och programledaren Stefan Gates som har skrivit flera prisbelönta böcker om mat som gör en djupdykning i de ifrågasatta e-numren för att ta reda på vad de gör med maten och med de som äter den. Resultatet är något som förvånar Stefan Gates som förväntade sig att kunna avslöja en värld av syntetiska kemikalier som ska undvikas i den mån det går – det verkar istället som att många av dem är naturliga och kan främja vår hälsa.

Uppdatering 2012-01-18: Dokumentären finns tyvärr inte längre tillgänglig online varken på SVT eller BBC. Det är möjligt att den släpps på DVD senare. Dokumentären är baserad på boken Stefan Gates on E Numbers, det kanske kan vara något för dig som missade programmen.

Vilka är dina tankar kring e-nummer?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan