Hem / Hälsa / Dela med dig av din träning!
Dela med dig av din träning!

Dela med dig av din träning!

Brukar du dela med dig av din träning i sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter? Då kan du ha inspirerat andra till att träna utan att ens veta om det. Även om den så kallade ”hälsohets” som råder på nätet i form av resultat från Runkeeper, bilder på solbrända magrutor och fräscha mattallrikar har kritiserats hårt så verkar det som att den gör en del nytta.

Forskarna vid University of South Carolina upptäckte att den sociala nätverkssajten Twitter kan fungera som ett stöd vid viktnedgång. De som deltog i ett viktnedgångsprogram där man använde Twitter gick ner mer i vikt än de som istället fick lyssna på podcasts. Ju fler träningsrelaterade statusuppdateringar deltagarna läste, ju mer gick de ner i vikt. Deltagarna gick ner i snitt 0,5 procent av sin kroppsvikt för var tioende tweet de läste! Deltagarna i studien loggade in på Twitter varje dag för att läsa och posta statusuppdateringar som ”I went to the gym today. Felt great!”. I programmet ingick även att kostrådgivare twittrade ett par gånger dagligen uppmuntrande och informerande till deltagarna.

Jag tycker att det är peppande att höra om andras framsteg och motiveras av citat, bilder och liknande. Men sen finns det ju en gräns för hur ofta man behöver dela med sig. Jag brukar påminna mig själv om att inte alla på min privata Facebook tycker att träning är lika kul som jag. Brukar du dela med dig av din träning i sociala medier? Vad brukar du i så fall få för reaktioner?

Källa:
Hälsa & Fitness
Mashable – Study Says Twitter Can Help You Lose Weight

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

2 Kommentarer

  1. Jag brukar dela med mig av min träning på massa ställen. Bäst tycker jag om jogg.se. Men jag använder även funbeat.se, runkeeper.com och endomondo.com. Alla har sina egna fördelar i olika rapporter och appar osv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan