Hem / Hälsa / De mest inflytelserika träningsbloggarna
De mest inflytelserika träningsbloggarna

De mest inflytelserika träningsbloggarna

Idag damp Twingly’s rapport för träningsbloggar för 2012 ner i min inkorg. Twingly är ett företag som kopplar ihop företag med sociala medier. Rapporten tar upp flera intressanta aspekter av vad som det har pratats om i bloggosfären under året. Här kommer en kort sammanfattning.

Träningsbloggar med störst inflytande
(De som har flest antal länkar från andra bloggar)
1. Spark i baken
2. Olgas blogg
3. Träningsglädje
4. Fia Fit
5. Lofsan Blogg
6. Upp och hoppa
7. Orka mera
8. PT-Fia
9. Jessica Clarén
10. Träningslära

Tjejerna dominerar som ni ser topp-tio-listan, på första plats finner vi träningbloggen Spark i baken som skrivs av Terese Alvén. Spark i baken är en av de få svenska träningsbloggar jag läser regelbundet; den är lättsmält, full av bra tips och jag blir glad av att se att Terese är på gymmet och kör styrka en vecka innan beräknad förlossning. Och sen så gillar jag att hon skriver om tabulagda ämnen som att träna sin bäckenbottenmuskulatur. Tummen upp!

Gym med flest länkar från träningsbloggar
1. Sats
2. Friskis&Svettis
3. Rosa Skrot

Här tycker jag att det var intressant att det lilla nyöppnade tjejgymmet Rosa Skrot har fått så pass bra spridning i sociala medier, jag gissar att de har fått både ris och ros, av mig fick de en ros.

Butiker med flest länkar från träningsbloggar
1. Bodystore
2. Fitnessguru
3. MM Sports

Mest omtalade träningskläder i träningsbloggar
1. Nike
2. Adidas
3. Puma

Vill du frossa i fler siffror om träningsbloggar från Twingly’s rapport? Läs den i sin helhet här »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan