Hem / Hälsa / Därför gör träning ditt sexliv bättre
Därför gör träning ditt sexliv bättre

Därför gör träning ditt sexliv bättre

Att det finns en mängd olika hälsofördelar med att röra på sig vet nog de flesta, men träning kan faktiskt också göra ditt sexliv bättre. Det är väl en trevlig bonus? Här kommer sex anledningar till varför att träna några gånger i veckan gör dig bättre i sängen.

1. Du känner dig sexig. Att känna sig bekväm med sin kropp brukar leda till bättre och mer avslappnat sex. Människor som tränar har en bättre självbild än de som inte gör det, en studie visade att både kvinnor och män som tränade i högre utsträckning ansåg att de var sexuellt åtråvärda. Hela 80% av männen och 60% av kvinnorna i studien som tränade mellan två och tre gånger i veckan kände sig mer sexuellt åtråvärda än genomsnittet. Ju fler dagar i veckan deltagarna tränade, ju högre värderade de sig själva (här vill jag inflika och säga att det är viktigt med vilodagar).
2. Du blir bättre i sängen. En annan studie visade att kvinnor och män som var vältränade i större utsträckning tyckte att de själva var bra i sängen. Bland personer som tränade mellan fyra och fem gånger i veckan värderade 88% av kvinnorna och 69% av männen sin sexuella prestation som högre än genomsnittet. Sex är ju faktiskt en fysisk aktivitet som kräver både styrka och uthållighet, därför är det inte särskilt svårt att förstå varför det kan vara en fördel att vara vältränad.
3. Du får ligga mer. Människor som tränar har mer sex än de som inte gör det. Men anledningarna till det är komplicerade, forskarna tror att det har att göra med att människor som tränar generellt är yngre, hälsosammare och har attraktivare kroppar än de som inte gör det.
4. Även när du är gammal. 60-åriga simmare i en studie rapporterade att de hade sex lika ofta och var lika nöjda med sitt sexliv som människor som var 20 år yngre. Enough said.
5. Träning minskar risken för impotens. Träning håller hjärtat och artärerna hälsosamma, och det minskar risken för impotens. En studie med män i 50-årsåldern visade att de som var fysiskt aktiva rapporterade bättre erektioner och en 30% lägre risk för impotens.
6. Är du tjej? Grattis, då får du även skönare orgasmer. Studier har visat att kvinnor som rör på sig snabbare blir upphetsade, når orgasm fortare och att orgasmerna även blir mer intensiva. För en del infinner sig orgasmen faktiskt redan under träningspasset.

Källa:
About.com – Exercise Makes Sex Better

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan