Hem / Hälsa / Cykelsmart – gratis bok om cykling
Cykelsmart – gratis bok om cykling

Cykelsmart – gratis bok om cykling

Cykelsmart är branschorganisationen Svensk Cyklings storsäljande handbok för alla som drömmer om att komma igång och börja cykla regelbundet, boken kan laddas ner som en pdf-fil och som privatperson kan du även beställa hem upp till tio exemplar helt gratis.

Jag cyklar själv överallt, året runt – det blir någon mil om dagen och jag väljer det framför att stå upp på en proppfull buss (som tar längre tid) hela vägen till universitetet vilken dag i veckan som helst. Då har jag dessutom min vardagsmotion, sparar en femhundring i månaden på busskort och gör miljön en tjänst. Örebro är en bra stad att cykla i, men när jag var i Köpenhamn (som kallas för världens cykelparadis) för några veckor sedan blev jag riktigt avundsjuk – de 350 kilometrarna av cykelbanor är avskilda från vägarna med kanter, har breda filer, blåa markeringar i korsningar och trafikljusen är anpassade efter cyklisterna (så att de får en ”grön våg”).

Trafikljus i Köpenhamn.

Cykelsmart är en bok som tar upp fördelarna med cykling, myter och missförstånd (som att man blir svettig, att det är farligt eller opraktiskt), vad du ska tänka på när du köper cykel och utrustning, hur du cyklar säkert, regler att ha koll på, hur du tar hand om din cykel och i slutet finns en del om Sverige som cykelnation. Hur bra som helst. Ladda ner eller beställ boken här »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan