Hem / Träning / CharityMiles – motionera för välgörenhet
CharityMiles – motionera för välgörenhet

CharityMiles – motionera för välgörenhet

CharityMiles är en nysläppt app för iPhone och Android som låter användaren donera pengar till välgörenhet genom att springa, gå eller cykla. En win-win helt enkelt för alla inblandade parter.

Appen släpptes den 6 juni och grundarna har till en början betalat 1 miljon dollar ur egen ficka till potten men hoppas att sponsorer ska haka på nu när appen ligger live. CharityMiles donerar $0,25 för varje mile (1,6 km) som du går eller springer, samt $0,10 för varje mile du cyklar. Cirka en krona per kilometer för gång och löpning – det hade kunnat bli ganska många kronor till välgörenhet om alla löparna hade använt det under Stockholm Marathon.

Den enda ”haken” med appen verkar vara att du som användare måste posta din aktivitet på Facebook eller Twitter för att pengarna ska betalas ut, det är ett sätt att öka medvetenheten kring ändamålet men också att promota appen och den betalande sponsorn genom sociala medier. Jag skulle dock inte se det som en hake, snarare som en bonus. Du kan reta gallfeber på dina vänner genom att skylta med att du både är hurtig och en god människa utan att kunna beskyllas för skryt!

Läs mer om CharityMiles här »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan