Hem / Hälsa / Bra Mat-mässan
Bra Mat-mässan

Bra Mat-mässan

Förra helgen gick Bra Mat-mässan i Göteborg av stapeln för andra gången. Bra Mat-mässan är en vegatarisk matmässa, årets 28 utställare visade upp sitt sortiment som innehöll bland annat rawfood, tofuglass, vegetariska matkassar och tångbröd.

Jag var en av de cirka 1500 stycken personer som besökte mässan i år, jag är nybliven vegetarian och mitt mål med dagen var att få mer information och inspiration kring vegetarisk matlagning. Speciellt nyfiken var jag på föredraget om kost och träning med dietisten Alexandra Alsén och triatleten (och veganen) Marcus Samanni. Andra programpunkter jag var intresserad av var rawfood, mat och klimat och Klara Zimmergren.

Fantastisk rawfood från danska Funky Fresh Foods.

Smaskiga smakprover från Hung Fat.

Tångknäcke från Tångbrödsspecialisten i Grebbestad.

Det bästa med årets mässa tycker jag var föredragen som överlag höll bra kvalitet, TofuLines glass var förvånadsvärt god, de asiatiska delikatesserna vid Hung Fat var fantastiska och Coop Konsum Friggagatan hade superpriser på basvaror (i varje fall för mig) som RawBite och kokosvatten.

Det jag var mindre nöjd med var följande: 1) Att jag upplevde det som att mässan riktade sig främst till veganer, med i huvudsak ägg- och mjölkfria produkter, 2) hur mycket halvfabrikat lyftes fram om en naturlig del i den vegetariska kosten. Jag ser ingen anledning att äta till exempel vegetarisk kyckling (?!) när det finns så många naturliga råvaror man kan använda, 3) lunchalternativen var väldigt begränsade, nog för att jag åt mig rätt så mätt på all provsmakning men jag förväntade mig att det skulle säljas mer mat där.

Nästa år blir det Vegomässan i Stockholm.

Gå till Bra Mat-mässans webbplats »

Bilder: Hendrik Zeitler

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan