Hem / Hälsa / Boktips! Till matens försvar
Boktips! Till matens försvar

Boktips! Till matens försvar

Veckans boktips är den fantastiska boken Till matens försvar (In defence of Food) skriven av matskribenten Michael Pollan. Den här boken har ruckat på grundpelare i mitt sätt att se på mat i stort och framför allt den cirkus som omger ”hälsosam” mat.

”Ät alltid vid ett bord.”, ”Tanka inte kroppen och bilen på samma ställe.”, ”Ät ingenting som inte din mormors mor skulle betrakta som mat.” Pollans sätt att se på mat genomsyras av sunt förnuft och är samtidigt otroligt tänkvärt. För första gången i världshistorien är människor på en gång både överviktiga och undernärda. Till marens försvar är fylld av intressant fakta och sanningar. Även om Pollan i huvudsak behandlar den amerikanska kulturen så är det tyvärr en verklighet vi i Sverige rör oss mot.

Den här boken är så läsvärd att det blir löjligt för mig att lovprisa den mer. Den finns översatt till svenska. Köp eller låna den nu, det är inte diskuterbart.

Läs mer om Till matens försvar på Michael Pollans webbsajt »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan