Hem / Hälsa / Boktips! Born to Run
Boktips! Born to Run

Boktips! Born to Run

Så snart sommarvädret är här är det dags att byta skärmen mot en hederlig pocketbok i solstolen eller hängmattan. Jag kommer under sommaren att tipsa om läsvärda böcker som har en koppling till träning, kost och hälsa. Först ut är den internationella bästsäljaren Born to Run.

I boken Born to Run: A Hidden Tribe, Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen, eller på svenska den mer blygsamma titeln Born to Run: Jakten på löpningens själ av Christopher McDougall söker författaren outtröttligt svaret på frågan ”varför springer jag?”, eller mer exakt: ”varför gör min fot ont?”. I boken får du möta den mexikanska löparstammen tarahumara, färgstarka profiler inom långdistansvärlden och framstående forskare.

Born to Run är en bok som är oerhört svår att lägga ifrån sig, det är spänning från första sidan. Du behöver inte vara löpningsfrälst för att uppskatta den. Det finns dock en överhängande risk att du blir så inspirerad att du tar tar bilen ut till närmsta naturområde, tar av dig skorna och springer som en galning längs snåriga skogsstigar och börjar odla mexikanska grödor på balkongen.

Läs en recension av boken Born to Run på Dagens Nyheter »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan