Hem / Hälsa / Böcker att läsa på semestern
Böcker att läsa på semestern

Böcker att läsa på semestern

Jag är en person som läser mycket, men nu när jag är student så läser jag så mycket kurslitteratur att jag tappar lusten till annan läsning under terminerna. Förutom lite fantasy innan jag ska sova för att koppla bort all vardagstristess. De senaste två åren har jag därför laddat upp med ett gäng böcker att läsa under sommaren. I det här inlägget tipsar jag om mina gamla favoriter och berättar om vilka böcker som jag tänker läsa i sommar.

Om jag inte kan låna dem på biblioteket så brukar jag handla mina böcker antingen från Amazon eller Adlibris, böcker som är skrivna på engelska brukar jag läsa på engelska och då handlar jag ofta dem begagnade från Amazon. Här kommer en lista på böcker som jag verkligen kan rekommendera, vissa av dem har förändrat mig.

Mina favoritböcker

 • In Defence Of Food av Michael Pollan (Till matens försvar). Innan jag läste den här boken tycker jag själv att jag hade en något komplicerad och smått ångestfylld syn på vad stoppade i min mun. På baksidan av In Defence of Food skriver Michael Pollan ”It’s time to fall in love with food again”, och det är precis vad den här boken fick mig att göra.
 • Feel The Fear… and Do It Anyway av Susan J. Jeffers (finns översatt till svenska men går inte att få tag på längre). ”When the student is ready a teacher will appear”, skriver Susan J. Jeffers i boken och det var mitt i prick för mig. När jag var yngre lät jag ofta mina rädslor hindra mig, men i 20-årsåldern insåg jag att det faktiskt är värre att leva med sina rädslor än att möta dem. En av rädslorna var att prata inför grupper, jag gick just då en kurs på Medborgarsskolan för att komma över den rädslan och det var där jag fick tipset om den här boken. Jag är övertygad om att mitt liv hade sett annorlunda ut idag om jag inte hade läst den.
 • Den hemlige kocken av Mats-Eric Nilsson. Den här boken var en ögonöppnare för mig (och många andra i Sverige), innan jag läste den kollade jag bara på näringsinnehållet på livsmedel jag köpte – inte på vad som stod på ingredienslistan eller hur många det var.
 • Business as Unusual: My Entrepreneurial Journey – Profits with Principles av Anita Roddick (finns översatt men verkar vara svår att få tag på). Anita Roddick, grundaren av The Body Shop är en kvinna som har inspirerat mig på många sätt. The Body Shop kanske inte är var det en gång var, men att Anita Roddick i sitt testamente donerade hela sin förmögenhet på 51 miljoner pund till välgörenhet tycker jag säger en hel del om vad hon var för människa.
 • Let My People Go Surfing: The Education of a Reluctant Businessman av Yvon Chouinard. ”There is no business to be done on a dead planet.”, säger Patagonias grundare Yvon Chouinard i en intervju i Fortune Magazine. Jag läste den här boken förra sommaren och tycker att det var fascinerande på många sätt.
 • Born to Run: The Hidden Tribe, the Ultra-runners, and the Greatest Race the World Has Ever Seen av Christopher McDougall (Born to run: jakten på löpningens själ). Den här boken är väl inte direkt livsomvälvande, men det finns en risk för att du börjar springa barfota och dricka hembrygder med chiafrön. Den här boken är omöjlig att lägga ifrån sig.


Böcker jag ska läsa i sommar

Om jag läser skönlitteratur över huvud taget? Ja! I sommar blir det Khaled Hosseinis nya bok And the Mountains Echoed (Och bergen svarade), I kroppen min : resan mot livets slut och alltings början av Kristian Gidlund och så klart A Game of Thrones av George RR Martin (har tagit mig igenom två av fem böcker i dagsläget).

Har du läst någon av de här böckerna? Vad tänker du läsa i sommar?

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

5 Kommentarer

 1. Jag har läst Kris Carrs bok- dock på svenska, mycket som är bra men kanske vissa saker som är lite överdrivna 🙂

 2. massor med bra tips!
  vi ska måla hus så jag håller mig till de böcker som ska recenseras för livskick – hälsa både högt och lågt.

  btw – älskar linnet, ska beställa fler inom kort!
  jag har dock svårt för att hitta bra sportBH det kke är nästa del för er?

  • Vad kul att du gillar linnet Vevve! Jag utökar gärna kollektionen med fler typer av plagg, gudarna ska veta att det behövs fler bra sportbehåar. In the meantime rekommenderar jag Stay In Place. Svåra att få på och av men sitter som ett smäck!

 3. Hej! Tack för en bra blogg och bra boktips!

  Fitnesspeter.blogg.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan