Hem / Träning / Blogger Boot Camp 2012
Blogger Boot Camp 2012

Blogger Boot Camp 2012

Blogger Boot Camp (BBC) är Sveriges största träningsbloggsevent och firade i år sitt femte år med en inspirerande träningshelg 21-22 april på Sportlife Östermalm i Stockholm. Jag var där för första gången och lämnade eventet med ny inspiration, en rejäl träningsvärk och några spännande visitkort.

BBC är öppet både för personer som har en egen träningsblogg och för de som gillar att läsa träningsbloggar, eventet arrangeras personerna bakom ett par av Sveriges populäraste träningsbloggar; Spark i baken och Upp och hoppa, samt av Svea Nutrition och Jane (&) Haglund Photography. Årets huvudpartners var Löplabbet, Röhnisch, Bonaqua och Sportlife.

Jag var endast med dag ett av eventet och deltog i passen Lebert Fitness med Spartan, Sweet and Sour (spinning) med Terese Alvén, Faster, Harder, KronBee – Train Like an Athlete med Robert Kronberg och Total Poweryoga med Anna Lissjanis.

Peppade arrangörstjejer

Lebert Fitness

Patric Westerlund från Spartan

Sweet and Sour

Faster, Harder, KronBee – Train Like an Athlete

Total Poweryoga

Jag har svårt att välja ut en favorit bland passen men Robert Kronbergs pass var väldigt utmanande och fick upp pulsen rejält, jag tror att vi kommer att se mer friidrottsinspirerad träning framöver. Även Spartans pass var kul med några spännande redskap jag inte testat tidigare, deras instruktör Patric Westerlund är fantastisk. Jag vann för övrigt en träningshelg hos Spartan i Motala i augusti som kan bli sommarens höjdpunkt. Terese Alvéns spinning fick mig att inse vad som händer med konditionen efter två veckors förkylning, det var grym musik och Terese har en förmåga att få en att ge allt. Dagens sista pass var poweryoga, det var många armar och ben som darrade i positionerna efter dagens ansträngningar.

Lördagen avslutades med hälsomingel på Nordic Light Hotel med exotisk frukt, smoothies och rawfoodkakor. Alla deltagare på BBC fick med sig en välfylld goodiebag värd cirka 2300 kronor. Jag kan rekommendera vem som helst att åka på BBC nästa år – tjej som kille, gammal som ung, otränad som vältränad. Allt som behövs är ett brinnande intresse för träning.

Läs mer om Bloggers Boot Camp »

Bilder: Jane (&) Haglund Photography

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

4 Kommentarer

 1. Vad roligt, skulle också vilja prova på allt det där! =)
  Mer friidrottsbaserad träning alltså, jag tycker det blir mer ”crossfit” träning, eller liksom mer fria vikter som folk använder nu mot förr när de satt i maskiner och klämde mest.
  Jag ska träna lite mer och hänga med nästa gång på BBC =)

  Angående Poweryoga, hur är det till skillnad mot vanlig Yoga? Är det som flexen på intervallflex?

  • Johanna Båth

   CrossFit börjar ju bli riktigt populärt, men för de som testar nya träningsformer hela tiden skulle jag säga att CrossFit är ”yesterday”. Min gissning är att vi kommer se mer friidrottsinspirerade träningsformer. Poweryoga är mycket mer ansträngande fysiskt, både jämfört med vanlig yoga och flex. Vill man ta det ett snäpp till kan man testa bikramyoga som sker i 40 graders värme :).

 2. Bloggers Bootcamp var sjukt roligt. Synd bara att det är ett bra tag tills det går av stapeln igen…

 3. Vilken rolig grej, det ser jätteskoj ut! Kul att se hur internet kan föra samman männsikor på detta trevliga vis. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan