Hem / Hälsa / Bananas!*
Bananas!*

Bananas!*

Bananas!*, dokumentären som bananjätten Dole inte ville att världen skulle få se finns nu på SVT Play. Bananas!* är regisserad av den svenska journalisten och filmaren Fredrik Gertten.

Den väldigt sevärda filmen från 2009 handlar om den rättsliga striden mellan nicaraguanska fruktarbetare och frukt- och grönsaksföretaget Dole. Förutom de länder som själva producerar bananer är vi i Sverige världsledande i att äta bananer, cirka 100 bananer om året tuggar genomsnittssvensken i sig. Läs om skillnaden på konventionella och ekologiska bananer hos Naturskyddsföreningen ». Efter Bananas*! kom Big Boys Gone Bananas*!, en skildring av vad som hände bakom kulisserna när dokumentären lanserades.

Se dokumentären Bananas!* hos SVT Play »
(Videon finns tillgänglig till 15 september 2012)
Se Big Boys Gone Bananas*! hos SVT Play »
(Videon finns tillgänglig till 22 september 2012)
Läs mer om filmen och om vad som har hänt efter filmen här »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan