Hem / Träning / App sorterar musik efter tempo
App sorterar musik efter tempo

App sorterar musik efter tempo

De flesta löpare har nog upplevt det där ögonblicket då stegen synkas perfekt med musiken och det känns som att du flyger fram över marken. Det hände Josh Leider halvvägs in i Eminems låt ”Lose Yourself” under en kort löptur våren 2012. Han började då fundera på vad som skulle hända om alla låtar i hans musikbibliotek var sorterade efter hans tempo.

I maj i år lanserade Josh Leider och hans team appen TempoRun för iOS som sorterar låtar efter tempo. Appen kategoriserar låtarna i musikbiblioteket i iPhone i nivåer från 1 (sakta) till 10 (sprint). Nivå 6 eller 7 motsvarar (beroende på löparens kropp och träningsnivå) ungefär 180 BPM (slag per minut). Du kan även välja att lyssna på radio genom tjänsten SoundCloud (du måste registrera dig), du väljer då genre och sedan tempo. Förutom att fixa din musiklista så mäter TempoRun även din löpning och visar din historik på profilsidan.

En app med stor potential
Jag har testat TempoRun och kan konstatera att den fungerar utmärkt. Dock så finns det flera saker som jag saknar med appen, idag behöver användaren själv välja vilket tempo den vill springa till, en funktion som gör att appen känner av hastigheten och anpassar låtlistan efter det skulle vara mycket smidigare. En integration med Spotify känns i varje fall för min del helt och hållet nödvändig för att jag skulle använda den här appen då jag bara har en platta med Emeli Sandé på min iPhone, detta är något som TempoRun uppger att de hoppas kunna åstadkomma i framtiden. Något annat som jag saknar är möjlighet att dela med sig av sina låtlistor i sociala medier. Med det sagt så tycker jag att TempoRun är en app med stor potential, och redan idag är den definitivt värd en nerladdning som bara kostar sju kronor.

Läs mer om TempoRun »

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan