Hem / Träning / Adidas BOOST™- förändrar löpning för alltid?
Adidas BOOST™- förändrar löpning för alltid?

Adidas BOOST™- förändrar löpning för alltid?

Om några dagar släpps en ny kollektion med löparskor från Adidas med en helt nyutvecklad dämpningsteknologi framtagen som tillsammans med det världsledande kemiföretaget BASF.

Adidas menar att BOOST är ett revolutionerande stötdämpande material, med fokus på energin som skapas i löpsteget medför BOOST enligt dem den högsta energiåtergivningen i branschen. Materialet, som är baserat på TPU utgör skons mellansula, som i en avancerad process expanderar och omvandlas till tusentals små energikapslar. Med en unik cellstruktur lagras energi i kapslarna för att sedan släppas loss och ge kraft tillbaka in i varje löpsteg. ”Boost sätter en ny standard, inte bara för löparskor, utan för hela branschen och alla produkter framöver”, säger Filip Göransson, PR-chef Adidas Nordic.

De första Adidasskorna som är utrustade med BOOST släpps över hela världen den 28 februari. Huruvida teknologin kommer att förändra löpning för alltid återstår att se. De senaste åren har barfotalöpning varit hett i löparkretsar och därför har företag som Nike, Reebok och New Line satsat på löparskor med minimal dämpning, Adidas gör alltså nu helt tvärtom. Jag skulle inte kalla mig själv någon löpare, men efter att ha läst boken Born to Run ska det mycket till innan jag stoppar mina fötter i skor med mycket dämpning.

Läs mer om BOOST på Adidas webbplats »

Källa: Mynewsdesk

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan