Hem / Träning / 100% Ren hårdträning
100% Ren hårdträning

100% Ren hårdträning

100% Ren hårdträning är ett samarbete mellan STAD-sektionen och träningsanläggningar i Stockholms län och konceptet sprids nu till gym över hela landet. Målet är att minska användningen av illegala preparat i träningssammanhang.

Samverkansprojektet leds av STAD, men genomförs i nära samarbete med träningsanläggningar och övriga samverkanspartners. STAD är ett programområde inom centrum för psykiatriforskning Stockholm (CPF). I dagsläget är 20 gym anslutna och projektet sprids nu till gym över hela landet. Friskis&Svettis Örebro ska bli ett 100% gym, jag ska gå på en utbildningsdag för instruktörer nästa vecka.

De senaste tio åren har antalet dopningsbrott fyrdubblats. Men Kajsa Mickelsson som arbetar med dopningsfrågor på Folkhälsoinstitutet, menar att det inte går att säga säkert att siffrorna betyder att dopningsanvändandet av till exempel anabola steroider faktiskt ökat i en intervju med Sveriges Radio. De större svenska dopningsstudier som gjorts över tid har visat att omkring en procent av männen och mindre en än halv procent av kvinnorna har erfarenhet av dopningsmedel.

Läs mer om utvecklingsarbetet på STAD’s webbsajt »
Gå direkt till 100% Ren hårdträning’s webbsajt »

Det råder väldigt delade meningar om hurvida anabola steroider är farligt eller inte, bristen på studier (speciellt långtidsstudier) försvårar det hela. Vilken är din syn på doping? Berätta gärna i kommentarsfältet nedan. (Observera att du kan vara anonym, e-postadressen publiceras inte).

Se en film från Allt för hälsan-mässan där projektledare Charlotta Rehman berättar om projektet.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan