Hem / Recept / Blåbärsmuffins [glutenfria, laktosfria]
Blåbärsmuffins [glutenfria, laktosfria]

Blåbärsmuffins [glutenfria, laktosfria]

Det här är mina nya favoritmuffins, de går snabbt att slänga ihop, är supergoda och fullproppade med nyttigheter. Varför inte göra ett gäng i helgen och ta med ut i solen med en termos med kaffe?

Blåbärsmuffins
(Ca 6 stycken)
Ingredienser:
2,4 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma eller äkta vaniljpulver (valfritt)
En nypa salt
1,2 dl kokosmjölk
2 msk kokosolja med kokossmak (jag använder Fitnessguru)
2 msk honung
1 ekologiskt ägg
1 dl frysta blåbär

Gör så här:
Blanda mandelmjöl med bakpulver och kryddor. Smält kokosoljan och rör ner kokosmjölk, honung och ägg. Rör ner de flytande ingredienserna i de torra. Häll upp smeten i muffinsformar och lägg lite blåbär i varje form. Grädda på 175 grader i cirka 20-25 minuter eller tills de blir gyllenbruna på toppen. Låt svalna helt på plåten innan du äter dem (stay strong).

Recept: Living Healthy With Chocolate

 

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadskommunikatör på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

4 Kommentarer

  1. Ungefär hur många muffins blir det? De låter jättegoda!

  2. Ursäkta om jag spammar dig nu men de här var fantastiskt goda! Nästa gång ska jag prova med hallon 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan