Hem / Min iHerb-guide

Min iHerb-guide

För ungefär ett år sedan skrev jag ett inlägg om iHerb.com, jag hade precis upptäckt sajten och skulle lägga min första beställning. Det inlägget är ett av mina allra mest besökta och jag har byggt ut det till en slags guide som uppdateras regelbundet. Jag har själv lagt nästan 50 beställningar från iHerb sedan dess och blivit något av en ”expert” på allt som rör frakt, tull och vilka produkter som är mest prisvärda. Jag har skrivit två inlägg om mina favoritprodukter, dels kosttillskott och mat och dels skönhetsprodukter.

Kommentarerna till det här inlägget börjar spåra ur lite i antal så därför har jag samlat några vanliga frågor nedan. Men först kommer en checklista som är bra att ha med sig när man ska beställa från iHerb.

Checklista när du handlar från iHerb

1. Sortera efter bästsäljande. Det finns cirka 35 000 produkter från 1000 stycken olika märken (!) på sajten så det gäller att bli bra på att navigera. Om du är ute efter något speciellt, sök efter produkten och sortera efter bästsäljande (Sort By Best Selling till höger över sökresultatet), kolla på betyget och läs gärna några recensioner. Jämför pris mellan olika leverantörer.

2. Gå inte miste om erbjudanden och rabatter. Kika under Specials och Trials innan du går till kassan. Använd min rabattkod PMT465 så får du $10 rabatt om du handlar för över $40, eller $5 rabatt om du handlar för under $40.

3. Håll koll på vikten och ordervärdet. Läs mer om frakt- och tullavgifter i min guide. Om du har vikt över, fyll på med lätta produkter som te eller smink.

Se fler tips i min guide.

FAQ
De vanligaste frågorna jag får rör frakt- och tullavgifter. Läs gärna min guide, men för att förtydliga specificerar jag här hur jag brukar göra när jag beställer efter de nya tullreglerna trätt i kraft 1 mars 2018.

Moms och hanteringsavgift. Om du håller ordervärdet under 1 500 kr behöver du inte betala tullavgifter. Däremot får du betala moms (oftast 25%) och en hanteringsavgift på 75 kr. Jag brukar välja prisvärda produkter som inte väger så mycket, som hudvårdsprodukter och kosttillskott. Efter mars 2018 har jag valt att lägga färre beställningar med högre ordervärde, minst 1 000 kr då man betalar en hanteringsavgift per försändelse.

Fraktalternativ. Jag brukar välja DHL Express som fraktalternativ. Det går supersnabbt, oftast tre dagar och levereras dit du befinner dig. Kostar bara ett par dollar om du håller ordetvärdet högt och vikten låg.

Vad produkten väger står på produktsidan under ”Specifications” och om du går till kassan kan du se vad din order väger under ”Shipping Weight” längst ner till vänster på sidan.

Är det något du undrar över? Jag hjälper gärna till. Ställ gärna frågor på min Facebooksida eller i kommentarsfältet, jag brukar svara snabbt.

22 Kommentarer

 1. Annika Ingemarsdotter Skoogenäs

  Tack för Dina råd och tips!

  • Snälla du kan du hjälpa mig en beställning iherb
   O jag måste har tryggt fel flera GG eftersom jag nu få 6st varor i stället en och dem har dragit bengarna redan på mitt konto hur gör jag jag tacksam för snabbt svar vänligen saga
   Kan inte engelska så bra att jag kan förklara dem

   • Hej Saga! Testa att gå in på ordern i ditt konto, om de inte har börjat processera den kanske du har alternativet att avbryta beställningen. Annars är det nog tyvärr inte så mycket mer att göra än att returnera den när den är levererad.

 2. Lönar det sig att beställa från iHerb under 2015, i o med att tullen lägger på 25% numera?

  Jag tänker mest på D3 vitamin. Life Extension verkar ha en praktisk och simpel formel.

  • Hej Adam! Det är väldigt sällan jag behöver betala införselmoms, tullen brukar strunta i paket om värdet inte är så högt. Men väljer man DHL Express åker man alltid på en räkning. Med tanke på hur billig d-vitaminen är på iHerb så kan det nog löna sig.

 3. Helena Löppönen

  Jag tänkte beställa lite grejer, men blir inte klok på vad som är smartast att välja
  för fraktalternativ. Första gången jag beställer från utländsk sida också..
  Varorna kommer upp i 414SEK.
  Och det väger 2,41 kg.
  Om jag klickar för DHL Express International blir frakten billigare (119,28SEK)
  än om jag klickar för Ups International (126,63SEK).
  Airmail kan jag överhuvudtaget inte välja.
  Vilken ska jag välja för att slutpriset ska stanna vid det angivna och jag ska slippa tullavgifter?

  Tänkte först att jag nog måste minska ner min beställning eftersom vikten
  blir hög. Men ju mer jag tog bort desto dyrare blev frakten!
  Mycket förvirrande..

  • Hej Helena! Ursäkta mitt toksena svar, missade helt din kommentar. Jag tror att anledningen till att det blir förvirrande är att man får billigare frakt om man beställer för minst 20 USD, men blir det för tungt kan man inte välja Airmail och det är i princip det enda sättet att undvika tullavgifter enligt min erfarenhet. Det är med andra ord oftast smartare att väja att sprida ut det i flera försändelser. Jag blandar ofta något tungt men billigt (som lönnsirap eller nötter) med något lätt men dyrt (som mineralsmink eller omega 3-kapslar).

 4. Hej Johanna!
  Är själv en flitig ”iherbare”, men kan inte få ett vettigt svar på varför
  dom inte får skicka mineraldroppar till Sverige (utöver att man helt enkelt inte får det :). Vet du möjligen varför? Kikar man hos tullen ger det heller inte någon indikation på varför. Misstänker att det rör sig om något spårämne som ställer till det, men med tanke på att det är just spårämne och i en naturlig form tycker jag det verkar en aningen konstigt.
  Bästa jul hälsningar
  Lina

  • Hej Lina! Det låter konstigt. Innehåller det bara mineraler? Jag skulle testa att googla alla ämnen för att få reda på varför. Du kanske kan testa någon annan variant?

 5. Hej!
  På Tullverkets hemsida (länk nedan) går att läsa ”Förutom tull, moms och eventuellt andra skatter behöver du även betala transportföretagets avgift för att göra tulldeklarationen åt dig. Du betalar samtliga avgifter i samband med att du hämtar ut ditt paket.”

  Har du eller någon annan som läser detta behövt betala för att transportföretaget gjort tulldeklarationen åt dig? Om ja, tala gärna om hur det går till.

  Du skriver att du fått betala tullavgifter varje gång du använt dig av fraktsätt DHL. Kan det ha att göra med detta ”Duties and Taxes may be collected at delivery”?

  Kan inte se att det står något om ”tracking” för frakt Airmail Premium och var hämtar man ut sitt paket om man använder sig av Airmail/Airmail Premium?

  https://www.tullverket.se/innehallao/i/internethandel/internethandelbestallavarorfranettannatland.4.3a7ecf261459ea29e006dc.html#BestallavarorfranlandutanforEU

  Tack på förhand och tack för trevlig och informativ läsning!

  Lite tidigt kanske men passar också på att önska dig och alla andra som läser detta en God jul och god fortsättning!

  Med vänlig hälsning
  J

  • När jag har betalat tull till DHL brukar de ha lagt på en avgift på 100 kr, jag antar att det är för att de får göra tulldeklarationen åt mig. När du väljer Airmail skickas den med vanlig post så då hamnar paketet på närmaste utlämningsställe. God fortsättning!

 6. Beställde precis från iHerb. Följde tipset och tog airmail och ett paket (a 50 dollar typ) i stället för att köpa flera. Fick betala 179 i tullavgift (och kanske annat) när jag hämtade ut paketet.

  • jag hittar inte ens airmail som alternativ, men jag väljer oftast det billigaste alternativet, om inte det näst billligaste.
   Nu har inte jag beställt från iH på länge men, ja det hände att man fick pröjsa en extra hundring ibland till DHL.

  • Vad trist! Det händer mig någon gång ibland, det är en förtullningsavgift (125 kr i Postnords fall) och sedan moms man får betala. Nu har iHerb lagt till ett fraktalternativ som heter DPD All Inclusive, då riskerar man inte några avgifter men den brukar vara högre.

 7. Som du kan se paketet har kommit till Stockholm men inte här i min stad än.
  Vad föreslår du att jag ska göra?
  Jag kontaktade iHerb redan, och de säger att jag borde vänta till slutet av perioden.

  Shipped via: Delivery by Local Post
  Estimated Delivery: November 10, 2017 – November 24, 2017

  Order Total: kr409.62

  Nov 1, 2017
  7:53
  PM CET
  ARRIVAL AT DESTINATION COUNTRY – TRACKING UPDATES MAY END HERE, DELIVERY SHORTLY
  STOCKHOLM, SE

  Weight
  1.559 lbs

  • Hej! Troligtvis kommer inte iHerb att göra något innan estimated delivery-perioden gått ut. Jag hade testat att ringa PostNord om du har ett trackingnr? De kanske kan ge dig mer information. Lycka till!

 8. Hur är det nu med de nya reglerna, moms och tull? Är det fortfarande lönt att handla från iherb? 🙂

  • Jag det är lönt

  • Hej! Jag svarade precis Sandra om det här. Jag tror att det kan vara lönt om man satsar på enstaka beställningar med högre värde så att man bara behöver betala en avgift och väljer produkter som är väldigt prisvärda där som smink, hudvårdsprodukter, kosttillskott osv. Så har jag tänkt att göra i varje fall, jag uppdaterar guiden när jag har några tips!

 9. Har köpt från Iherb innan men aldrig kunnat använda express eftersom min adress och region har bokstäver som tydligen inte ”stöds” av det frakt alternativet. Verkar inte vara någon annan med detta problemet, finns det något sätt att lösa det?

  • Hej Vilma! Jag har också råkat ut för detta. Testa att ta bort alla å,ä,ö och skriv ditt telefonnummer utan +, skriv 0046 istället. Jag fick hjälp av iHerbs support, i värsta fall kan du kontakta dem så fixar de till adressen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan