Hem / Kost / Yollibox Frozen Yoghurt
Yollibox Frozen Yoghurt

Yollibox Frozen Yoghurt

Glass kanske inte är det första man blir sugen på när snön yr utanför fönstret men jag är en sådan där person som kan äta glass året runt. Jag var beroende av Pinkberry när jag pluggade i London, och jag har väntat på att någon ska våga lansera frozen yoghurt i Sverige på allvar. Och det verkar det som att Yollibox ämnar att göra. Hurra!

I augusti förra året lanserade stockholmsföretaget Yollibox fryst yoghurtglass eller frozen yoghurt på den svenska marknaden, bakom idén står de då nyexaminerade universitetsstudenterna Sofie Stenmark och Victoria Carlsson. ”Målet har hela tiden varit att skapa ett fräscht substitut till glass eller sorbet – utan smakkompromisser”, säger Sofie Stenmark i ett pressmeddelande. Yollibox finns i fyra smaker; naturell, mango, jordgubb och choklad. Produkterna innehåller bara naturliga ingredienser och har en yoghurthalt på över 70 procent och har en låg fetthalt.

Jag har testat smaken jordgubb och tycker att den är riktigt god. Jag äter gärna frozen yoghurt direkt ut burken med en sked, men det är också gott till fruktsallad. Glassen innehåller bara 80-90 kalorier per 100 ml, som är något lägre än gräddglass som brukar ligga runt 100-125 kalorier per 100 ml (dessa kan jämföras med till exempel Ben & Jerry’s som innehåller runt 250-300 kalorier per 100 ml), ett minus är sockerhalten som är ganska hög med nästan 18 gram per 100 ml.

Designen på boxarna är riktigt snygg, och jag blir glad av att deras statement ”Unna dig Yollibox tillsammans med sund mat, träning och sömn. Dieter är ute”. En burk med 600 ml kostar cirka en femtiolapp, vilket jag tycker att den är väl värd. Jag hoppas att Yollibox släpper en serie med mindre burkar i portionsstorlek, och de får gärna öppna yogurterias där man kan köpa frozen yoghurt med mjukglasskonsistens och välja bland topping som färsk frukt, choklad, nötter och annat gott. Hell, varför inte piffa till en husvagn och placera den i Båstad under tennisveckan så har svenskarna möjlighet att välja bort daimstrutar i sommar om de vill (den briljanta idén bjuder jag på).

Jag ska testa de andra smakerna framöver, har du testat någon av dem? Kommentera gärna och säg vad du tycker.

Yollibox hemsida är fortfarande under uppbyggnad men du hittar mer information och återförsäljare på deras Facebooksida »

Uppdatering 2013-03-05: Nu har jag testat smaken mango också, jag tycker inte att den var lika god som jordgubb. Den smakade mer artificiellt.

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

6 Kommentarer

  1. Tycker också det är synd på sockermängden men finns det inte naturellsmak?

    Har hört om något märke som var helt sockerfritt, vet du något om det? 🙂

  2. *Men finns det lika mycket socker i den naturella?

  3. Har testat choklad, riktigt god! min favorit av alla smakerna 🙂

  4. Jag köpte mango idag tycker att den var otroligt god, från och med nu kommer jag bara äta frozen yoghurt istället för glass.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan