Hem / Hälsa / Vitamin B5 Pantotensyra
Vitamin B5 Pantotensyra

Vitamin B5 Pantotensyra

Jag är med i Svensk Hälsokosts testpanel och har nu fått möjligheten att testa en burk Vitamin B5 Pantontensyra från HealthWell. Vitamin B5 är förmodligen mest känt för att vara bra för hud, hår och naglar men har faktiskt en rad andra hälsofördelar, till exempel kan den motverka utbrändhet, illamående, allergier och sänka kolesterolet.

Vitamin B5 finns naturligt i bland annat jäst, nötter, lever, linser, avokado och potatis. Ungefär hälften av innehållet försvinner dock vid tillagning eller frysning. Det finns inte något rekommenderat dagligt intag men man räknar med att minimibehovet är mellan fyra och sju milligram. De som lider störst risk att drabbas av brister är alkoholister, brännskadade, personer som tränar hårt, gravida och ammande kvinnor samt stressade. Vitamin B5 Pantotensyra från HealthWell är högdoserad (500 mg) och 100% ren, dosen kan dock utan problem ökas till det dubbla eller mer, till exempel är en terapeutisk dos vid trötthet, utmattning eller utbrändhet 1000-3000 mg. Burken med Vitamin B5 Pantontensyra från Svenk Hälsokost innehåller 90 kapslar och kostar 129 kronor.

Källor:
Kurera.se – Vitamin B5, pantotensyra

Om Johanna Båth

Lever efter mottot "Eat Clean, Train Dirty" och brinner för styrketräning och vegetarisk matlagning, jag tycker även att det är kul med smarta prylar och är hooked på meditation. Jag är exklusiv svensk återförsäljare av varumärket Fashletics® som erbjuder ursnygga smycken för dig som älskar träning och jobbar som marknadsansvarig centralt på på bad- och friskvårdskedjan Medley. Läs mer om mig här »

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Scrolla till överst på sidan